Search here...
0
TOP
Personal Thoughts

Thoughts | Some small talk

Wauw. Dat is even geleden. Vanuit mijn kant sorry, guys. Het afgelopen jaar was even een soort rollercoaster op meerdere vlakken waardoor ik helaas even niet tot het bloggen kwam. Wel heb ik mijn blog in een nieuw jasje gestoken en ga ik ‘werken’ vanuit een nieuw perspectief: outfitshares, mijn vertrouwde journeys (wanneer ik weg ben), maar ook de struggles als young professional in de challenge called life. Herkenbaar voor veel denk ik he? Lees gezellig mee!

What happens in my life?

Veel. Best wel veel eigenlijk. Met veel bedoel ik vooral bij mij op persoonlijk vlak. Ik ben het afgelopen jaar enorm veranderd en ook gegroeid. Dat enthousiasme en die ‘sprankelendheid’ zoals mijn persoonlijkheid omschreven wordt, heb ik uiteraard nog steeds. Ik vind, nee ik gedraag, mezelf alleen nu volwassener.

Dit jaar ben ik het gaan inzien door een spiegel die mij in de interactie is voorgehouden door degene waar ik heel veel om geef. Uiteraard ook door mezelf dat ik die spiegel accepteerde. Dat ik accepteerde dat het goed is om op bepaalde momenten die spiegel voorgehouden te krijgen om jezelf in die spiegel te durven aankijken

Een jaar geleden stond ik anders in het leven dan dat ik nu sta. Ik hecht nu waarde aan andere dingen. Nu ik daarop terugkijk merk ik dat mijn perspectief is veranderd. Ik vond mezelf een jaar geleden óók leuk en interessant, maar dat vind ik nu van mezelf op een andere manier. Ik merk dat ik nu in een andere levensfase zit waardoor mijn referentiekader iets anders is, ik anders naar bepaalde dingen kijk. En dat is goed, meegaan met de verschillende levensfases die je doormaakt.

Ik ben nu een onafhankelijke volwassen, jonge vrouw aan het begin van de carrièreladder die aan het ontdekken is waar haar passie en kracht ligt. Ik heb het lang niet leuk gevonden dat ik twijfelde (en natuurlijk nog steeds aan het ontdekken ben) waar dan mijn passie ligt. Moet ik dat niet al weten, vroeg ik mezelf af? Misschien wel, misschien niet. Dat maakte mij wel is onzeker. Maar het is niet erg om het te ontdekken. Eigenlijk is het alleen maar leuk en in de tijd van nu, juist heel gewoon. We zijn anders opgevoed, anders opgeleid, we hebben meer mogelijkheden.

Een jaar geleden was ik ook die onafhankelijke, jonge vrouw, maar ik stond er niet zo bij stil. Dit jaar ben ik het gaan inzien door een spiegel die mij in de interactie is voorgehouden door degene waar ik heel veel om geef. Uiteraard ook door mezelf dat ik die spiegel accepteerde. Dat ik accepteerde dat het goed is om op bepaalde momenten die spiegel voorgehouden te krijgen om jezelf in die spiegel te durven aankijken. Jezelf te durven aanspreken op gedrag, op je manier van doen, maar ook op hoe je in het leven staat en wie je bent. Waar je kracht ligt en je kwaliteiten, maar ook je zwakke plekken.

Ik kijk nu anders naar mezelf

Ik vind het leuk te ervaren dat ik nu anders naar mezelf kijk. Dat ik op een andere manier in het leven sta en dat ik waarde hecht aan andere dingen dan toen ik studeerde.

Ik ben gek op nieuwe steden ontdekken, stedentrips maken met de mensen waar ik zielsveel om geef. Het met elkaar herinneringen maken en delen en daarmee je leven kleuren. Netflix-avondjes, jezelf verreiken met nieuwe boeken, wijnavonden, kookworkshops en thuis heerlijk koken. Daar hecht ik waarde aan. Ik ben geen kroegtijger en niet iemand die middels een wereldreis haarzelf wil herontdekken Daarin ben ik misschien saai of een huismus, maar ik geloof er gewoonweg niet in ( en voor mij werkt het niet). Leer je middels deze weg echt jezelf -of hoe het mooi verwoord wordt- ‘een betere versie van jezelf kennen’? Je “rent” weg om een andere versie van jezelf te leren kennen, maar je neemt jezelf toch gewoon mee? Op zelfontdekkingsreis gaan kun je overal. Daar ben ik van overtuigd. Maar lees wel: dit is uiteraard mijn point of view. Dit is voor iedereen anders.

Om terug te komen op de essentie van mijn artikel: je verandert en eigenlijk is het heel leuk om te zien hóe. Om te ervaren dat het best even mag duren om te ontdekken waar jouw passie ligt. Gun jezelf die tijd. Ik vind het interessant om te zien hoe je elk jaar verandert. Hoe je point of view verandert. Ik denk vooral dat het voor mij een kwestie van verandering in gevoel is geweest. Ik hecht nu veel meer waarde aan de kleine dingen in het leven en die delen met degene waar je om geeft. En voor mij is dat afgelopen jaar het mooiste cadeau wat ik heb kunnen krijgen. Degene om wie het gaat weet het zelf wel.

En voor mij is dat afgelopen jaar het mooiste cadeau wat ik heb kunnen krijgen

Wat is jouw point of view in het leven en merk je ook dat je bent veranderd als je terugkijkt op een jaar geleden?

XOXO

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sannedoonl