Search here...
0
TOP
Personal Thoughts

Personal stories: Leave it all behind

Holy Moly. Wat een rollercoaster was het de afgelopen maanden zeg. Ik ben met zoveel dingen bezig geweest dat ik niet eens meer precies weet met wat allemaal tegelijk. Veel in ieder geval, haha. Mede was ik de afgelopen maanden aan het uitzoeken wat ik nou eigenlijk écht wil met mijn blog, als social influencer maar ook als modeblogger, entrepreneur en freelance writer. Ja, dit laatste doe ik ook nog steeds. Tevens doe ik ook social media marketing. Kortom: meestal ben ik wel bezig, maar ik begon te twijfelen wat ik nou precies leuk vind. Over wat ik nu met werk wil gaan doen, twijfelde ik ook. En eerlijk: die maanden uitzoeken waar nu echt je hart ligt en waar je je passie vandaan haalt, kost toch best wat energie. Maar dat geeft niet, als het resultaat maar goed is. Zin in een update? Hier komt ‘ie dan! 

 

The rollercoaster called:  Sanne’s life

En dat ook echt, haha. Er zijn wel is periodes in je leven dat je met zoveel dingen tegelijk bezig bent dat het chaos is. Chaos in je hoofd, in de invulling van je dag. Door die chaos merkte ik gewoon dat ik veel minder inspiratie had om nieuwe onderwerpen en updates voor mijn blog te bedenken dan anders. Gek eigenlijk he? Ik twijfelde bepaalde momenten ook een beetje wat ik nou precies wil met mijn blog. Ik vind het heerlijk en het is echt een passie, maar ik wil iets toevoegen, mezelf onderscheiden, authentiek zijn. Soms twijfelde ik of ik dat wel kon, of ik wel authentiek genoeg ben om modeblogger en influencer te zijn. Maar dat is onzin. Ik hoef daar niet over te twijfelen. Waarom niet? Omdat ik gewoon doe waar ik een passie voor heb en waar ik mijn motivatie en inspiratie uithaal. Dat zet vanzelf jou als uniek en authentiek persoon neer, als blogger. 

Verder ben ik best wel aan het puzzelen geweest wat ik qua werk graag doe. (online) Marketing, Management, Pedagogiek. Ik heb best een brede achtergrond in dat opzicht en ook een breed interessegebied. Dat is wel een voordeel maar soms ook lastig omdat ik veel dingen leuk vind, nieuwe dingen wil leren en mezelf wil ontwikkelen en altijd nieuwsgierig ben. Het blijft lastig, keuzes maken voor wat je nu precies wilt en waar je over zoveel jaar wilt staan. Gek, maar dat maakt me best wel angstig. Klinkt heel dramatisch maar dat is het helemaal niet hoor. Ik vind het gewoon een gekke gedachte wat ik over zoveel jaar doe. Waar ik woon, met wie, wat ik doe voor werk. Dat soort dingetjes. Leuk maar ook eng, haha. Een soort toekomstangst misschien wel. Gewoon voor het onbekende. Komt misschien ook wel omdat ik soms best “bang” ben voor verandering. Ik vind het aan de ene kant heel leuk omdat ergens waar een deur dicht gaat, een andere weer open gaat, maar toch vind ik het soms fijn om mij aan bepaalde dingen/ gewoontes te kunnen vasthouden. Misschien omdat het “oude” vertrouwd is en je denkt dat verandering negatief kan zijn, dat het anders uitpakt dan je verwacht. Dat je bang bent iets niet te kunnen, of het wel goed genoeg is, dat je soms denkt dat het beter is je leven bij het ‘oude’ te houden omdat dat goed is en je denkt verandering eng is of dat je er niet aan toe bent. Maar ik denk wel dat het goed is. Het is goed dat het eng en onbekend is, maar dat kan ook zoveel moois opleveren. Zeker wanneer je bang bent voor iets nieuws en je dan twijfelt aan jezelf of je het al wel kan, of het wel goed is om iets te veranderen, ben ik er juist van overtuigd dat het goed is. Omdat ik ervan overtuigd ben dat het je zoveel kan geven. Verandering is goed, op een gegeven moment is een patroon waar je inzit zo vastgeroest dat je verder moet kijken en moet openstaan voor verandering. Gewoon om te zien wat er nog meer in het leven is dan je eigen bewandelde paden die je door en door kent en die veilig zijn. Op welk gebied dit ook is,  hoe eng dit ook is en wat je history ook is (ik herken het om ergens in te blijven hangen soms. Heb dit een tijd geleden gehad en op dat moment vond ik alles eng wat nieuw was. Bang door mijn eerdere ervaringen, bang door de manier hoe mensen zijn geweest en dat het weer gebeurt. Tot ik op een gegeven moment tegen mezelf zei: ‘San, je kan bang zijn en blijven hangen in de dingen die gebeurd zijn, maar help je je zelf ermee? Word je er beter van door stil te blijven staan terwijl er nog zoveel andere mooie dingen zijn? Is iedereen hetzelfde? Is elke situatie vergelijkbaar? Nee. Probeer het dan gewoon. Probeer dat masker af te doen en te zien wat er allemaal nog voor moois is, welke nieuwe mensen je nog kan ontmoeten die lief voor je zijn en welke nieuwe deuren zich gaan openen. Dat heeft mij zo geholpen).

Nieuwe mensen leren vertrouwen, nieuwe situaties accepteren wat je soms misschien niet fijn vindt of zelfs eng vindt of bang bent om gekwetst te worden, maar waar je als je het toch doet, zoveel uit kan halen. Dat vind ik dan ook weer mooi. Daar gaan we dan maar voor. 

Ik ben nu ook wel benieuwd wat jullie allemaal leuk vinden om te lezen.  Zoals ik al vertelde, heb ik ook veel nagedacht over wat ik nu precies wil met mijn blog, over in hoeverre ik social media belangrijk vind (ik vind het voor mijn blog van groot belang maar ik hecht er wel waarde aan dat wat ik deel, ik daar achtersta en het niet doe ‘omdat het onbewust van je verwacht wordt’. Ik wil dingen delen vanuit mijn visie en missie, vanuit mijn doelen en wie ik als persoon ben. En dat zijn leuke momenten, maar vast ook andere momenten en ik vind dat we dat ook moeten kunnen gaan laten zien), de onderwerpen op mijn blog en hoe ik mij als blogger en persoon daarachter, wil presenteren. 

Ik krijg namelijk ook nog steeds veel de vraag wat ik er allemaal voor doe om die ene foto te krijgen, waarom ik altijd ‘mooie’ foto’s deel en waarom ik er altijd zo goed uitzie en waarom ik altijd zo zeker ben. Heel eerlijk en om jullie uit die droom te helpen: ik ben alles behalve continue zeker. Er zijn genoeg momenten dat ik onzeker ben over mezelf, mijn blog, foto’s, hoe ik er op bepaalde dagen uitzie als ik mijn face in de spiegel bekijk, maar ook in relaties. Genoeg momenten dat ik twijfel en mezelf afvraag of ik het allemaal wel goed doe. Maar weet je? Ik doe het gewoon op mijn manier en waarvan ik denk dat ‘ie goed is. Soms is het goed en soms niet. That is life, you know.

Ik vind het onwijs belangrijk om mensen (jullie dus :)) te kunnen laten zien en inspireren met dat wat je doet, goed is. Dat je achter jezelf staat en dat social media leuk moet zijn, niet perfect. Mijn leven achter social media vind ik leuk, ik heb het goed naar mijn zin, maar mijn leven is zeker niet perfect. Ik heb genoeg struggles en momenten waarop ik boos ben of heel de dag wil huilen, maar andere dagen wil ik alleen maar springen van geluk en dan zijn er nog de dagen waarop alles gewoon ‘prima’ is. Als ik alleen deze gedachte al maar kan meegeven ben ik een happy girl. En uiteraard de andere momenten in mijn leven: reisjes, tripjes, lekker eten (jaaa, ik wil meer gaan delen over mijn liefde voor koken en dan met name Italiaans), outfits en carrière, ambitie, succes (en falen, hehe). 

 

Hoe gaat het met jullie schatten? Tot snel! 

XOXO

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sannedoonl