Search here...
0
TOP
Fashion Inspiration

De Nike Cortez-sneaker

Vrijdag, mijn favoriete dag, naast het feit dat het weekend aanbreekt, vind ik het gewoon de meest gezellige en relaxte dag van de week. Dit is vaak op werk ook het geval. Iedereen is vrolijker, gezelliger. Een beetje de friday-vibez, denk ik. Anyway, ik weet niet waarom ik het ineens over de vrijdag heb als ik het in deze blogpost eigenlijk wil hebben over de Nike Cortez-sneaker. Eigenlijk is de directe link tussen vrijdag en de Nike Cortez-sneaker niet lastig te bepalen. Op vrijdag ga ik namelijk vaak online searchen en kom dan weer nieuwe (fashion) items of andere interessante dingen tegen. En zo struinde ik vandaag op de Nike Cortez-sneaker. Wat ik met deze sneaker heb? Lees vooral onderstaand artikel dan even. 

‘Sneakerliefde en ik…..de soort haat- en liefdesverhouding net zoals ik die heb met chocola’

Dat is dus echt waar. Ik adoreer pure chocola maar soms moet ik het gewoon niet zien anders word ik misselijk. Dit kan je indirect vergelijken met mijn haat- en liefdesverhouding als het gaat om sneakers. Ik draag namelijk erg graag sneakers. Zeker de nonchy look om de sneaker te combineren met een jurkje of rokje. Maar zoals ik het op een bepaald moment heerlijk vind om te dragen, heb ik ook periodes en momenten dat ik maar een paar modellen leuk vind staan. 

Deze vrijdag is mijn liefdesverhouding met de sneaker weer aangewakkerd en ben ik dus online research gaan doen naar nieuwe modellen. En zo kwam ik terecht op de website van sportshowroom en uiteindelijk op de pagina waar ze de Nike Cortez-sneaker hebben. Naast Adidas draag ik geregeld ook Nike sneakers en dit model spreekt mij aan. Zeker ook omdat ik dit model nog niet kende. Met name het unisex model van de sneaker trekt mijn aandacht in de kleur zwart, maar tevens ook de modellen van de damescollectie en die van de herencollectie. Het zwarte model heeft wel mijn voorkeur omdat ik graag zwart draag en dit easy kan combineren met een strakke skinny jeans, een jurkje of een rokje.  

Wat eigenlijk mijn aandacht nog meer trekt en deze ook zeker vasthoudt, is de geschiedenis achter deze sneaker. De Nike Cortez stamt uit het jaar 1972, het eerste meesterwerk van Bill Bowerman. Het design van de sneaker is lichter en ook een stuk weerbestendige dan andere modellen. Nu je dit model weer tegenkomt, onderscheidt hij zich nog steeds op zijn eigen, authentieke manier en blijft een sneaker die iets vindingrijk uitstraalt. Ik vind hem zelf ook best neigen qua design naar een sportieve schoen en met name dat spreekt mij aan. Als ik een sneaker draag, mag er best soms een stukje sportuitstraling in terugkomen. Niet altijd, soms. 

Eigenlijk best wel grappig, hoe je vanuit je inspiratiemodus weer op (nieuwe) modellen uitkomt die je nog niet kent. En zeker ook de Nike Cortez omdat hij nu, 44 jaar later, weer bijna even authentiek terug is gekomen. Zo zie je maar, altijd leuk om inspiratie op te doen online. 

Kennen jullie dit model en wat vinden jullie van het design van de Nike Cortez?

Nieuwsgierig geworden naar de sneaker en de modellen? Surf dan snel naar de website en bekijk zelf het aanbod van de Nike Cortez-sneaker

XOXO

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sannedoonl