Search here...
0
TOP
Personal Thoughts

Realness & reality

Oh yeah, I’m back! En nog zoveel meer back than ever. Om te beginnen: allereerst sorry voor het zo lang niet actief zijn op mijn blog. Februari afgestudeerd, BBA in de pocket, druk bezig en veel in het buitenland. Tevens was ik ook heel erg aan het uitzoeken wat ik nu precies wil met mijn blog en als influencer. Sinds een tijd weet ik precies welke kant ik op wil en wat ik met mijn blog wil bereiken. En natuurlijk: nu ik afgestudeerd ben, wat ga ik precies doen en wat wil ik? Lees gezellig mee; dit keer weer een ouderwets, persoonlijk artikel. Hope you guys like it

Het gat na het afstuderen….

Klinkt wel negatief, ‘het gat’, right? Maar dat is het niet. Het voelt alleen vaak wel als een soort gat. Eerst is je leven en zijn je dagelijkse bezigheden ingevuld door studie, studeren, college en sociale activiteiten eromheen. Wanneer je bent afgestudeerd en dit wegvalt, moet het op een andere manier worden ingevuld, op een ‘grote-mensen-manier’. En dat is niet alleen eng, maar ook afscheid nemen van een fase waar je eigenlijk geen afscheid van wilt nemen. Ik vond het namelijk een onwijs leuke tijd. Veel leuke vriendinnen, leuk huis (oké dat nog steeds, woon samen met vriendinnen in Rotterdam). Maar toch, het is anders. Studeren is vertrouwd. Je bent gewend aan wat je doet, aan de invulling, aan mijn bijbaan, en ineens moet ik gaan solliciteren om vijf dagen te gaan werken waar er ontzettend veel van je verwacht wordt en dat je echt gaat bouwen aan een carrière. Ik vind dat waanzinnig leuk, geloof me, maar ook best wel eng. Kan ik het wel? Waar ben ik goed in? Wat wordt er van me verwacht. Best veel vragen en ook dingen die op je afkomen. Of ik precies weet waar ik goed in ben en wat ik leuk vind? Ik weet wat ik leuk vind en waar ik, naar mijn idee, ook goed in ben. Maar is dat in de praktijk ook wel zo en wat vinden ze in een bedrijf van mij?

Ik heb commercieel modemanagement gestudeerd en ben breed opgeleid. Marketing, management, economie, inkoop, NIMA A, dat heb ik allemaal wel zo’n beetje en daar heb ik ook voldoende kennis van opgedaan. Verder weet ik inmiddels wel wat af van content creëren gezien mijn blog. Ik merk ook dat mijn foto’s steeds beter worden, content mooier en dat je echt wel ergens aan bouwt. Dat vind ik zó tof om te zien. Mijn blog blijft toch echt wel mijn kindje en ik vind het heerlijk om ermee bezig te zijn. Ook mijn Instagram heeft een vrij groot deel ingenomen in mijn rol als influencer op de sociale kanalen. Ik merk dat ook daar alles mooier en beter wordt en dat je op die manier een vaste groep opbouwt. Met name dat vind ik ook heel leuk, ook dat contact met iedereen. Dat maakt het ‘werk’ als blogger en influencer ook waanzinnig leuk. YOU GUYS ROCK!!!

Solliciteren dan maar….

Okay en vanaf nu daalt mijn zelfvertrouwen even met 90%….. Nee, grapje. Zo erg is het nu ook weer niet. Maar ik vind het best scary, op zich. Wat heb ik nu serieus als starter toe te voegen aan een team? Waarom ben ik interessanter of wat ik heb ik anders te bieden aan een bedrijf dan een medesollicitant? Dat zijn vragen die je wel in je hoofd moet hebben wanneer je solliciteert. En met name ook zeker zelfvertrouwen. Als starter heb ja namelijk wel degelijk wat toe te voegen. Je bent starter, dat klopt, maar als starter ben je nog kneedbaar voor het bedrijf, je kunt meegroeien met een bedrijf en de kneepjes van het vak leren. Je neemt je persoonlijkheid mee waar het bedrijf mee te maken krijgt, vaardigheden zijn aan te leren. Is het lastig dat er werkervaring gevraagd wordt? Zeker, wat ik heb als starter niet meer dan twee jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. Maar ik heb andere dingen die ik kan toevoegen aan een team en die ik kan meenemen, die mij net weer dat ene extra geven bijvoorbeeld, of net dat andere. Ik weet namelijk van mezelf dat ik heel creatief ben, goed in fotografie, content creëren, online marketing en natuurlijk heb ik mijn bachelor opzak met de nodige kennis en vaardigheden, en heb ik mijn bijbaan in de buitenschoolse opvang en stage bij OU. Boutique Stories. Ik ben sociaal aangelegd, spontaan en enthousiast en ben een makkelijke prater. Met de weet hiervan en de kennis die ik heb, solliciteer ik en ga ik naar gesprekken toe. Klinkt vrij simpel misschien zo op papier, maar eigenlijk is dat het wel.

Eerst twijfelde ik ook continue, maar ik ben erachter dat het alleen maar averechts werkt. Ik ga dan veel te veel praten en praat om de kerm heen, niet iets wat aan te raden is, haha. Mijn tip? (ik heb niet heel veel ervaring, maar wat voor mij goed werkt, lately) goed luisteren, de nodige kennis over het bedrijf hebben en antwoord geven op de vragen die zij hebben. Just be you.

Sanne Doo in een nieuw jasje én met een andere visie

Ja ja, niet alleen ander jasje waar ik onwijs trots op ben, maar óók een andere visie. Naast dat het namelijk een modeblog is met veel toffe reishotspots, outfits, lifestyle etc, maar vanaf nu ook meer over ambitie, carrière en succes, en persoonlijke struggles omtrent carrière en ambitie. Ik ga vanaf nu ook een groot gedeelte besteden aan de jonge, ambitieuze, net-afgestudeerden omdat ik dit zelf ook op het moment ervaar en daarnaast omdat ik vind dat we daar soms in doorslaan omdat er van de millennials NIET NORMAAL VEEL VERWACHT WORDT. Zeker met name door social media, maar ook door jezelf aan het begin van jouw carrière met iedereen te vergelijken. Hierdoor haal je jezelf vaak (niet altijd) onbewust naar beneden en maak je jezelf onzeker. Totaal niet nodig. Daarnaast komen er steeds vaker burnouts voor. En ik denk dat dit ook mede komt door het vergelijken van jezelf met anderen, door het kijken naar de steeds meer perfect wordende buitenwereld, die geloof me, echt niet altijd zo perfect is als wat ‘ie lijkt. De lifestyle die ik zelf deel, zijn over het algemeen de leuke kiekjes en toffe momenten, de mooie foto’s met bewerking erover. Waarom? Omdat ik die momenten leuk vind om te delen. Wat ik zelf wel altijd wil voorkomen, is het delen van fake content. Wat versta ik onder fake content? Met name ook samenwerkingen met opdrachtgevers en/ of merken om alleen maar content te creëren, spullen te krijgen en die samenwerking. Ik werk met opdrachtgevers en/ of merken samen omdat het bij mijn lifestyle, stijl en bij mij als persoon past. Bij wie ik ben en wat ik draag. Ik vind het belangrijk om natuurlijk over te komen, niet alleen voor mijn eigen content, maar ook voor mijn volgers/ readers en de vaste groep die ik heb opgebouwd en hopelijk nog steeds opbouw. Voor mijn eigen reallness. En dat is wat ik ook met Sanne Doo extra wil toevoegen en het daardoor ook een inspiratieplatform maken. Dit uiteraard naast mooie content blijven creëren, toffe hotspots, food, lifestyle enzovoort. Maar al dit valt uiteindelijk onder inspiratie, right? 

 

Nogmaals, ik wil jullie again bedanken voor het steeds trouw blijven lezen van mijn blogs, mijn Instagram (volgen jullie mij al? sannedoonl) en al jullie lieve comments. It makes me smile! Jullie zijn geweldig! Mochten jullie zelf nog toffe ideeën hebben voor een onderwerp/ artikel, let me know

XOXO

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sannedoonl