Search here...
0
TOP
Barcelona

Ola Barcalona | Mijn vijf favoriete plekjes

Afgelopen week zat ik voor drie dagen in Barcelona, in Hotel España. Wat was dit een heerlijk hotel: topservice, fijn personeel, goed ontbijt, heerlijke kamer en op een paar stappen lopen van La Rambla en andere hotspots/ bezienswaardigheden vandaan. Het waren dan ook drie fijne dagen waarbij we veel hebben ondernomen. We vlogen maandag al om 6:00 uur in de ochtend waardoor we drie dagen goed te besteden hadden. 

De eerste dag hebben we voornamelijk veel rondgestruind, kabelbaan naar de andere kant van de berg genomen, veel foto’s gemaakt en ’s avonds goddelijke tapas ( nou ja, het was meer latin food eigenlijk) gegeten bij FOC. Damn, dat was lekker! Echt een aanrader ook. De tweede dag zijn we uiteindelijk toch met de bus het centrum en andere wijken van Barcelona beter gaan verkennen. Normaal gesproken ben ik niet zo fan van een toeristische bus, maar als je drie dagen in een stad bent is het toch wel een handig vervoersmiddel. Voornamelijk ook omdat we toch veel wandelen en overal wel uitstappen. Deze dag hebben het Park Güell bezocht, gebouwen van Gaudí en andere bezienswaardigheden gehad. Tussen de middag hebben we weer goddelijk gegeten bij een ander tapasrestaurant met een Nederlandse manager en ’s avonds in de Gotische wijk (El Gòtic) gegeten, cocktails gedronken en afgesloten in een club. 

Uiteraard heb ik lekker veel outfit- en stadsfoto’s gemaakt en heb ik mijn favoriete plekjes in Barcelona voor jullie op een rijtje gezet. 

  1. De haven/ boulevard van Barcelona en La Rambla ( het is een ongelooflijk drukke straat en zeker ook enigszins toeristisch maar ik vind het zeker wat hebben. De haven is gewoon altijd goed en vind ik wat toevoegen aan een stad). 

2. Park Güell

3. Montjuïc (Met de kabelbaan naar het het andere stuk van Barcelona. Ondanks dat het natuurlijk wel toeristisch is vind ik het zeker wel een aanrader om dit ooit een keer in Barcelona gedaan te hebben). 

4. El Gòtic (Gotische wijk). Dit is absoluut mijn favoriete wijk. Ik ben namelijk totaal niet van de toeristische trekpleisters en daarom zoek ik altijd de plekjes uit waar de locals zich bevinden. Zeker begin april wanneer het nog ietsje rustiger is, met name in de ochtend als de Spanjaarden ontwaken in de ochtend, is het een toffe wijk om rond te struinen. Daar tapas eten, voetbal kijken ( Barca speelde) en cocktails drinken, is dan ook zeker een aanrader. Ik vind het geweldig daar!

5. La Barceloneta. Tapas, Cocktail- en brunch plekjes aan de boulevard. Wel wat verder doorlopen om de grote en, vind ik, verschrikkelijke toeristische restaurants met plastic “tralies” en plastic menukaarten (zo noem ik het, haha) te omzeilen. Aan de boulevard kun je naast het onderstaande brunch-tentje, je ook FOC kunt vinden. En daar moet je ABSOLUUT even naartoe gaan. 

De tapasbarretjes, brunch-tentjes en andere locaties waar ik wat gegeten of gedronken heb zoals de cocktailbars, komt nog een apart artikel over online. Ook over het Hotel waar wij hebben overnacht komt nog wat online later deze week. 

Wat vinden jullie van Barcelona?

 

Mocht je een weekendje naar Barcelona gaan,  check dan zeker even de website  van  Hotel Espańa. Het is een geweldig hotel op een perfecte locatie

 

xoxo

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sannedoonl