Zo’n twee jaar geleden toen ik startte met Sannedoo.nl had ik alles behalve verwacht dat ik op een dag rond de 10k volgers op Instagram zou hebben en dat ik maandelijks zo’n 12.000 unieke bezoekers heb. Niet dat ik die dromen en passies niet had, maar ik vond dat gewoon niet realistisch. Ik bedoel, wat heb ik als nuchtere Rotterdamse TMO Fashion chick nu voor unieks te melden als modeblogger? 

Waarom zouden mensen mij überhaupt willen volgen? Ik ben gewoon begonnen met als basis mijn liefde en passie voor het bloggen/ schrijven en het eigen stukje web. Dat Sanne Doo nu redelijk goed loopt, is iets wat ik nooit heb durven hopen. Ik ben zó dankbaar, ik vind jullie zó lief, echt! Vandaar mijn ‘thankyou-blog’ om jullie te bedanken, zonder jullie zou ik dit allemaal niet kunnen doen. 

Thank you all 

Dus nogmaals: onwijs bedankt! Voor een blogger is er niets zo belangrijk als je volgers/ lezers om te kunnen ‘blijven bestaan en om verder te groeien’. Ik run mijn blog nog steeds dagelijks met ontzettend veel liefde, passie, humor en plezier en hoop dit nog ontzettend lang met jullie te kunnen doen. Ik ben nog elke dag dankbaar voor de leuke samenwerkingen, voor jullie toffe reacties en uiteraard van het vertrouwen en geduld van mijn vrienden en familie ( ik ben namelijk nogal perfectionistisch (goh) en op bepaalde dagen nam mijn blog veel tijd in beslag. 

Social media, zo leuk maar ook zó zenuwslopend soms

Ik vind het bloggen, het contact onderhouden met jullie middels mijn blog en social media nog steeds erg leuk. Zaterdag had ik een boeiend gesprek met een van mijn beste vriendinnen over de vage grens tussen privé en social media. Ze vroeg me of ik het niet vervelend vind om zoveel online te hebben over mezelf en of ik het niet vermoeiend vind om altijd te zorgen voor “perfecte” content.  Interessante vraag, ook voor veel bloggers, denk ik. Ja, soms vind ik het lastig. Maar wat ik vooral lastig vind is niet die vage grens, maar het  blijven vernieuwen, het blijven maken van interessante en toegevoegde content en het interessant blijven als blogger voor je volgers/ lezers. Dat maakt mij af en toe wel is onzeker. Onzeker omdat ik soms twijfel of ik nog wel leuk ben als blogger, of mijn foto’s wel mooi genoeg zijn. En ik denk dat dat het stukje social media-perfectionisme is waar veel mensen onzeker van worden en ik vind dat we hiervoor moeten waken. Waarom vergelijken we onszelf telkens met anderen op Instagram? Een vraag waar ik zelf het antwoord ook niet op weet. Toch moeten we proberen ons niet te veel te laten meeslepen door het perfecte plaatje. De foto’s die ik post op Instagram zijn voor 90% bewerkt, maar wel op een wijze waarbij ik dicht bij mezelf blijf en waarbij je nog wél ziet wie ik in real life ben. Te bewerkte foto’s kunnen snel fake zijn maar ja, ik doe het soms wel. Maar ik doe dit omdat dit voor een samenwerking is waarbij de outfit en/ of de sfeer en lifestyle goed zichtbaar moeten zijn. Het belangrijkste is dat we ervoor moeten zorgen dat we blij en gelukkig zijn met wie we zijn. 

Ja, soms vind ik het lastig. Maar wat ik vooral lastig vind is niet die vage grens, maar het blijven vernieuwen, het blijven maken van interessante en toegevoegde content en het interessant blijven als blogger voor je volgers/ lezers. Dat maakt mij af en toe wel is onzeker. 

Ik heb weken, maandenlang eigenlijk, gewerkt aan een layout en content met een team waar ik voor de volle 100% achtersta. Waar ik trots op ben, wat laat zien wie ik als persoon ben en wat voor blogger ik ben. Hetgeen wat ik nu aan jullie ga presenteren is iets waar ik achtersta. Waar ik mijn tofste content, ervaringen, outfits en foto’s met jullie kan delen. Iets waar ik onwijs trots op ben. Op degene die dit tot realiteit hebben gebracht. Nu ben ik voor het eerst na drie jaar stoeien, vallen en opstaan, beter worden en soms niet tevreden zijn, trots op ben. Ik ben voor het eerst trots op wat ik nu heb bereikt. Deze content en layout wilde ik pas online hebben en aan jullie presenteren wanneer ik rond de 10k volgers op Instagram heb. Nu ik daaraan zit, presenteer ik met trots en blijheid deze verandering. Ik heb een duidelijke visie en missie waar we naartoe gaan werken en dit draagt voor de volle 100%. Ben onwijs benieuwd wat jullie vinden. 

Nogmaals: thanks again, so so much! Jullie zijn geweldig, love you all! 

XOXO

Author

Ik ben Sanne, ik ben momenteel mijn scriptie aan het schrijven, student @ TMO, blogger van Sannedoo.nl. Op mijn blog deel ik mijn persoonlijke verhalen en passies met de online wereld. Veel leesplezier!

11 Comments

  • Ah heel lief, superleuk om te horen!! <3

   Ik heb Bloglovin' hoor! Ik doe er niet heel veel mee (probeer er meer mee te doen, haha) maar hij staat er nu weer bij. Je kan hem vinden bij de andere social icons. xx

 1. Hartstikke leuk om je verhalen te lezen, ik ben een trouwe volger! Ga lekker door zo!

 2. Fijn om te lezen lieve Sann! <3
  Ik ben heel trots op wat je allemaal bereikt hebt! En leuk dat je me ook noemt in je blog 🙂 Het was heel gezellig toen we afspraken en je bent een topper! Je doet het heel goed en ik vind het goed hoe je probeert om social media juist als iets moois en aanvulling op je leven te maken 🙂
  Ga zo door!

  X Siem

 3. Ik volg je al een langere tijd en ben ook weer begonnen met bloggen en jij bent voor mij juist zo’n enorme inspiratie! Ik word onzeker van jouw prachtige foto’s, haha. Ik vind dat je het geweldig doet en je moet zeker zo doorgaan! Ik blijf je in elk geval volgen. Malou x

Write A Comment

Pin It
Lees vorig bericht:
Vier 5 december met Radbag

Sluiten