Search here...
0
TOP
Sardinia Travel

Travel Diary roadtrippen Sardinië

I just got back! Terug van mijn roadtrip en het was lovely. Sardinië is een heel ander eiland dan ik verwacht had in de eerste instantie, maar ik heb wel erg genoten van de natuur, het helderblauwe water en de baaitjes, de schattige en authentieke dorpen en gewoon de sfeer van het eiland. Het is Italië maar eigenlijk ook weer niet. De Sardijnse cultuur heeft best veel invloeden en dit is zeker te herleiden en terug te zien op het eiland. Ook het typisch Sardijnse eten is anders dan wat ik gewend ben qua Italiaans eten in bijvoorbeeld Toscane. 

We begonnen de roadtrip bij de Costa Smeralda, dicht in de buurt van de kunst. Dit is net als de laatste bestemming mijn favoriet. Porto Cervo, Palau en Arzachena zijn onwijs leuke plaatsjes. Met name Palau vond ik geweldig! Ook Porto Cervo was met de grote jachten een plaatje om te zien. We hebben in deze buurt gesnorkeld, gezeild en gezwommen tussen de meeste mooie vissen en koralen.  

De tweede bestemming was in het (nou ja net erbuiten) plaatsje Arbatax. Dit is een gebied met vooral veel bergen en natuur. We hebben hier in de buurt ook de tweede dag de hiking gedaan. Echt, ik wist niet dat ik hiken zó leuk zou vinden! Ik had van tevoren al wandelschoenen aangeschaft en nu kon ik ze mooi inlopen tijdens deze hike. Het was net Oostenrijk 2.o, zo gaaf daar! Wij hebben de Gorropu-hike gedaan! Vooral de watervallen daar en het uitzicht is wel iets wat je bij blijft.

Ik heb nog veeeel meer foto’s, maar om het overzichtelijk te houden komen die in het volgende deel online. Stay tuned! Okay, heimwee krijg ik trouwens wel van deze foto’s….. 

Zijn jullie wel is in Sardinië geweest? 

XOXO

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *