Search here...
0
TOP
Sardinia Travel

15 dagen roadtrippen door Sardinië!

Over precies een week ga ik naar Sardinië. Ik ga 15 dagen roadtrippen door Sardinië en op deze manier het eiland verkennen. We overnachten in vier verschillende Agriturismi (Italiaanse wijnhuizen of boerderijen waar Italiaanse families zelf alles verbouwen en daarnaast een soort Bed & Breakfast hebben, heel leuk). De Agriturismi zitten op verschillende delen (noord, westkust et cetera) van het eiland waardoor je eiland leert kennen. Lees je mee? Dan vertel ik in het kort naar welke plaatsen in Sardinië ik ga. 

Olbia – Arzachena 

We beginnen in het havenstandje Olbia waar we ook landen. De eerste Agriturismo is gevestigd in Arzachena. Dit dorpje ligt in het noorden van Sardinië en is een vrij onbekend plaatsje bij uitstek. Het ligt vlakbij het Maddalena eiland, en het populaire strand Costa Smeralda. Ook de jachthaven Porto Cervo is vlakbij. Hier verblijven we vier nachten. Je schijnt ook erg goed te kunnen wandelen langs bepaalde rotsten en kusten daar in de buurt. 

Lotzorai – Arbatax 

De tweede bestemming is vlakbij Arbatax (Lotzorai). Deze Agriturismo ligt te midden van de natuur maar toch tien minuten van het strand vandaan. Ook het Gennargentu-gebergte is vlakbij de bestemming. Dit is een natuurgebied met bossen, bergen en ravijnen, baaien en stranden van de golf van Ogliastru. Hier wordt het dus zeker weten hiken (ik heb niet voor niets wandelschoenen gekocht, haha)! Verder heeft de Agriturismo zelf ook een zwembad en verbouwen ze salami’s, olijven en groenten zelf. Like!

Arbus – Guspini (kuststrook zuidwesten)

De derde Agriturismo bevindt zich in de buurt van de Costa Verde. Dit is de kuststrook in het zuidwesten van Sardinië. De Agriturismo ligt op vijftien minuten rijden van Guspini vandaan. Ook hier worden de streekproducten zelf verbouwd. Gezien het feit dat dit een kuststrook is, wordt dit stukje van Sardinië gekenmerkt door prachtige stranden, duinen en baaien met flamingo’s. In de binnenstand kenmerkt deze stad zich door de Spaanse invloeden. Ook ligt het eilandje Sant’ Anticio redelijk in de buurt, en dit geldt ook voor het stadje Iglesias (waarvan de naam herinnert aan de eeuwenlange overheersing door de Catalanen). De hoofdstad van  Sardinië, Cagliari, ligt op 1,5 uur van deze bestemming vandaan. 

Fertillia Alghero

De laatste bestemming is in het plaatsje Alghero en dit is met ruim 40.000 inwoners een van de favoriete steden van Sardinië. Het is tevens een historische stad. De stad kenmerkt zich door de smalle straatjes, stranden en baaien zijn vlakbij, en ook de kathedralen zijn de moeite waard om te bezoeken. Het is ook een interessante mogelijkheid om met een boot een tochtje te maken naar de grotten van Neptunus. 

Al met al ben ik erg benieuwd naar Sardinië. Ik heb inmiddels vrij veel ontdekt van Italië tot nu toe, maar Sardinië dus nog niet. Het schijnt een erg mooi eiland te zijn en als ik naar de foto’s kijk, geloof ik daar ook elk woord van. Ik heb onwijs veel zin om het met eigen ogen te gaan bekijken! 

Wil je mij volgen en ben je ook benieuwd naar Sardinië? Houd dan mijn Instagram (sannedoonl) goed in de gaten. Met Insta Stories en foto’s die deel op Instagram, kunnen jullie het volgen! 

XOXO

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *