Search here...
0
TOP
Prague Sanne on the road

Travel Diary Praag

I’m back! Afgelopen week ben ik met een vriendin naar Praag gegaan voor een citytrip. I love citytrips! Ik ben er ooit wel is een keer geweest, maar dit was middelbare school-leeftijd dus ik weet niet echt alles meer van deze trip of de stad, haha. Afgelopen week woensdag vloog ik daarom met een vriendin richting Praag voor een short trip

Praag is een mooie stad als het gaat om de architectuur van de gebouwen. Heel sprookjesachtig om te zien en dit maakt de stad ook echt onwijs mooi. We hebben in de dagen dat we er waren vooral veel sightseeing gedaan, zowel lopend als met de bus (al doe ik dit nooit meer in Praag. Tip: neem als je meer van de stad wilt zien, tips wilt horen en wat meer over de geschiedenis, een oud autootje. Zó leuk!! Ik ben sinds ik ze zag opslag verliefd geworden op die auto’s, hihi). Anyway, we hebben tijdens de tour de burcht bekeken, andere bezienswaardigheden bezocht en cultuur gesnoven. En ’s avonds uiteraard lekker gegeten, de stad in gegaan voor cocktails, gewoon rondstruinen door de straatjes en de eerste avond namen we deel aan pub crawl

Het eten? Dat is niet mijn ding. M’n vriendin en ik kwamen erachter dat wij niet geheel van het Tsjechische eten houden. De eerste avond hebben we een poging gewaagd en na het uitproberen van een bepaald soort gehaktbrood met van alles erin, een appel als bodem met daarop kaas en gehakt, en een bijna zwarte porkburger, was het Tsjechische-eten-avontuur ten einde gekomen. Verder hebben we heel de week gewoon Italiaans (what else) gegeten, wijn en Aperols gedronken. Ook het Tsjechische bier werd hem niet, haha. 

Echt! Als je Praag bezoekt móet je een ijsje gaan halen bij Angelato. Dit is echt onwijs lekker ijs! Ik probeerde zelf de Caramel-zeezout en de Vanille uit. Delicious!

Van de straten en architectuur van de stad ben ik helemaal fan. Ik heb ook echt prachtige foto’s kunnen maken en bij elk punt vond ik wel een weer een nieuwe geschikte locatie. Vooral het rondstruinen, cultuur snuiven en het zoeken naar de mooiste straatjes om deze te fotograferen met mijn camera maakt me gelukkig.

Ondanks het feit dat de ambiance en sfeer van het land Tsjechië minder bij mij past, ben ik wel onwijs blij dat ik de sfeer van het land heb kunnen proeven, de architectuur van de gebouwen heb kunnen bewonderen en quality time met een vriendinnetje heb gehad. 

Zijn jullie wel is in Praag geweest? 

Liefs,
Sanne

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *