Search here...
0
TOP
Lisbon Travel

Citytrip-tip Lissabon

Lissabon kan ik voor deze zomer wel bombarderen tot citytrip-tip! Ik ben normaal gesproken echt een Italië-fan maar Lissabon is qua citytrip-stad wel echt mijn favoriet. Ik vind de mensen er heel vriendelijk en open, het Portugese eten vind ik goddelijk (niet verwacht haha) en gewoon heel de ambiance van de stad vind ik heerlijk. Ik ben er nu een keer geweest, een paar dagen, maar dat is veel te kort. Ik wil snel nog een keer terug! Waarom Lissabon mijn citytrip-tip is? Lees maar mee! 

 

Het goddelijke eten en heel de ambiance van de stad 

Ik ben er afgelopen januari geweest en omdat het winter was merkte je wel dat de sfeer in de stad iets rustiger is dan wanneer je in de zomer gaat natuurlijk. Maar toch ondanks de wintertijd heb ik de stad als heel fijn ervaren. Dat had ik eigenlijk meteen al toen ik de trein uitstapte en Lissabon inliep. De ambiance van de stad, de architectuur, de kleine straatjes, het grote plein en de vriendelijkheid van de mensen. En uiteraard het eten! Wat me voornamelijk echt nog bijstaat is een klein restaurantje ergens middenin een grote straat waar ze in plaats van aardappelen zelf, de schil gefrituurd serveerden. Damn, haha! En natuurlijk de Portugese specialiteiten: Pastel de nata, Pastel Calhau en Queijo. De eerste is het het zoete pasteitje die je echt móet proeven als je naar Belém gaat. Houd wel rekening met hele rijen voor de winkel, haha. Calhau is een combinatie van een soort kaas/stokvisbal en die is GODDELIJK! Geen idee meer hoeveel ik van die dingen heb gegeten maar in ieder geval altijd wanneer ik langs de winkel liep, shame shame. De laatste is een Portugese kaas en eveneens erg lekker. 

Gezelligheid in de avonduren

Verder vind ik de sfeer ’s avonds in Lissabon ook heel gezellig. En ook ondanks de periode dat wij er waren. Wij sliepen toen in in het Yes Hostel Lisbon waar er ’s avonds ook pubcrawls werden georganiseerd, maar desondanks is het als je zelf de stad ingaat ook erg gezellig qua sfeer. Probeer bijvoorbeeld de barretjes uit waar Fado muziek wordt gedraaid. Echt van die Portugese muziek in kleine kroegjes in een bepaald gedeelte van de stad. Zo leuk! Wij zijn er niet geweest omdat er geen tijd meer voor was, maar dit ga ik de volgende keer zeker doen. Qua restaurantjes zit je ook erg goed in Lissabon. Er is veel variatie en wat ze serveren is erg lekker. Het is een soort combinatie van tapas, denk ik. 

Wat ik ook écht een voordeel vind (ook niet gedaan wegens de weinige tijd die we hadden) is dat ze stranden hebben. Daarom is Lissabon mede een heerlijke stad voor een citytrip maar ook voor wanneer je wat langer wilt gaan. De combinatie van cultuur snuiven, door de stad struinen en lekker een boek lezen op het strand of zwemmen in de zee behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Tip(s) om zeker te doen in Lissabon

  1. Neem tram 28. Dit is een van de leukste manieren om Lissabon te ontdekken. De trams zijn al meer dan 100 jaar oud en speciaal aangelegd om de steile hellingen te overbruggen. De tram is eigenlijk al een attractie op zich. Met tram 28 ga je door de smalste een steilste straatjes van Lissabon. 
  2. Belém. Dit vond ik zelf gewoon onwijs mooi om te zien! Je kunt omhoog gaan (Torre de Belém) en dit is denk ik ook onwaarschijnlijk tof qua uitzicht, maar dit hebben wij niet gedaan. Belém zelf verkennen is gewoon al een belevenis op zich. Met name ook door de uitstraling, door het Jorinomos Klooster en door Torre de Belém. Heel indrukwekkend! 
  3. Ga omhoog met de lift om een ontzettend mooi uitzicht te hebben over heel Lissabon. Je gaat omhoog met Elevador de Santa Justa. Een ticket voor omhoog is (dacht ik) 7 of 8 euro. Boven heb je ook een restaurant waar je een hapje kunt eten of een cocktail kunt drinken. De view is adembenemend! 

Zijn jullie wel is in Lissabon geweest? 

Liefs,
Sanne.

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *