0
InHotspots

Review House of Tribes Café (Jones Brothers Coffee)

Vorige week woensdagochtend had ik een ontbijtje en een koffieproeverij bij House of Tribes Café in Den Haag. House of Tribes Café is een hip en uniek koffiehuis in Den Haag. Er wordt koffie geschonken van Jones Brothers Coffee Amsterdam waar The House of Tribes ook onder valt. Samen met nog een paar andere bloggers kreeg ik een delicious ontbijtje en een proeverij van vier verschillende soorten koffiebonen op een unieke manier gezet. We sloten af met een workshop Latte art. Geloof me, het is veel moeilijker dan je denkt. Benieuwd naar mijn ervaring en naar House of Tribes Café? Lees dan mijn review!

Ontbijt en een koffieproeverij 

Na mijn aankomst in House of Tribes Café kreeg ik als eerste een ‘normale cappuccino’. De cappuccino die standaard wordt geserveerd wanneer je een cappuccino besteld. Na een korte introductie en kennismaking zijn we aan tafel gegaan voor de heerlijke hartige hapjes die inmiddels op tafel stonden uitgestald. Van croissants, tosti’s tot huisgemaakte ijsthee (gotta love it) en zelfgemaakte jams. Daarbij kregen we de eerste koffie: de filterkoffie. Normaal gesproken ben ik een espressodrinker, maar de eigenaar vertelde ons dat er eigenlijk in heel Europa dark roasted coffee wordt gedronken. Dit is de meest donker gebrande omdat iedereen eigenlijk het liefst sterke koffie drinkt. Maar het leuke aan dit verhaal is dat je de aroma van de koffieboon veel beter proeft wanneer je een mildere koffie hebt. 

Nummer twee was een espresso die uiteraard veel pittiger, intenser en meer bitter smaakte. Ik vond hem erg lekker, maar inderdaad niet te vergelijken met de aroma van de eerste tryout. Bij deze koffie vertelde hij dat wanneer je écht een goede espresso wilt drinken, de espresso wat ‘dikker’ is dan bijvoorbeeld filterkoffie, en ook moet de espresso dat bruine crèmelaagje hebben. Is dit niet het geval, dan is het geen goede espresso. Interessante toevoeging!  

Tijdens de derde en vierde koffie (derde was een espresso van een andere boonsoort en de vierde koffie was wederom filterkoffie maar dan een combinatie van twee boonsoorten) kregen we er zoete hapjes bij. We kregen macarons, huisgemaakte koeken, brownies enzovoort. Het was allemaal erg lekker! 

Latte Art 

We sloten de ochtend af met een barista workshop ofwel Latte Art. En believe me, dit is echt lastiger dan je denkt. Je ziet het een barista wel is doen en vaak denk je: dat leer je vast snel, maar het is wel echt heel lastig haha. Ik vond het wel erg leuk om te doen en thank god ging het gelukkig helemaal niet zo heel slecht, hihi.

Mijn uiteindelijke mening over House of Tribes Café?

Ik vind het een erg leuk en uniek café. De eigenaar heeft veel passie voor hetgeen wat hij doet en dat wordt goed geuit in het koffiehuis. De sfeer is voor hem belangrijk: mensen moeten er zich thuisvoelen en dit straat het café ook uit met de relaxte banken, dikke kleden en huiselijk maar toch robuuste uitstraling. Tevens vind ik het leuk dat er een café is geopend waar koffie écht gewaardeerd wordt en waar er  volop keuze is tussen verschillende koffie’s. Niet alleen cappuccino, espresso of latte, maar ook keuze uit filterkoffie, boonsoorten en noem maar op. I gotta love it!! 

Photos by: House of Tribes & by me

Liefs
Sanne

0
13

You may also like

13 Comments

 • Malou | Blonde Blossom

  Mijn vriend woont in Den Haag en ik ben er duidelijk niet genoeg. Wat een toffe hotspot is dit ook weer! Daar ga ik snel eens heen, het ziet er echt heel tof uit. Je hebt ook zulke mooie foto’s gemaakt! Malou x

  20 juni 2017 at 16:35 Reply
  • sannedoo

   Dankje, lief!

   20 juni 2017 at 20:33 Reply
  • sannedoo

   Mocht je House of Tribe Cafe binnenkort een bezoekje willen brengen houd dan mijn blog en Insta (Sannedoonl) goed in de gaten. Binnenkort komt er in samenwerking met House of Tribes een leuke actie online!

   22 juni 2017 at 14:03 Reply
 • Kayla

  Hier zou ik wel een keertje naar toe willen gaan!

  20 juni 2017 at 20:13 Reply
  • sannedoo

   Mocht je House of Tribe Cafe binnenkort een bezoekje willen brengen houd dan mijn blog en Insta (Sannedoonl) goed in de gaten. Binnenkort komt er in samenwerking met House of Tribes een leuke actie online!

   22 juni 2017 at 14:03 Reply
 • Simone

  Wauw dit ziet er niet verkeerd uit 🙂 En die workshop lijkt me superleuk ook! Toffe hotspot weer!

  Liefs

  20 juni 2017 at 21:59 Reply
  • sannedoo

   Mocht je House of Tribe Cafe binnenkort een bezoekje willen brengen houd dan mijn blog en Insta (Sannedoonl) goed in de gaten. Binnenkort komt er in samenwerking met House of Tribes een leuke actie online!

   22 juni 2017 at 14:03 Reply
 • Marlon

  Leuk om je review terug te lezen. Ik proef meteen de koffie en lekkere hapjes weer terug. Was een leuke ervaring om bij aanwezig te zijn.

  20 juni 2017 at 22:08 Reply
 • Marlon

  Leuk om je review terug te lezen. Ik proef meteen de koffie en lekkere hapjes weer terug. Was een leuke ervaring om bij aanwezig te zijn.

  20 juni 2017 at 22:08 Reply
 • Rebecca

  Wat een mooi plekje zeg! Alles ziet er erg leuk uit en heb nu zin in koffie hihi

  22 juni 2017 at 12:00 Reply
  • sannedoo

   Mocht je House of Tribe Cafe binnenkort een bezoekje willen brengen, houd dan mijn blog en Insta (Sannedoonl) goed in de gaten. Binnenkort komt er in samenwerking met House of Tribes een leuke actie online!

   22 juni 2017 at 14:02 Reply
 • Marielle

  Wat een leuk plekje! Ik woon zelf in Den Haag maar kende dit nog niet, zeker eens kijken binnenkort 🙂

  23 juni 2017 at 13:26 Reply
  • sannedoo

   De actie in samenwerking met House of Tribes staat online op mn blog (en insta Sannedoonl). Mocht je House of Tribes Cafe willen bezoeken, doe dit dan op zaterdag 1 juli aanstaande en je krijgt er op vertoon van de foto een gratis stuk taart bij 🙂

   24 juni 2017 at 16:23 Reply

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Hit the road Catania

  Sluiten