My life | Kampioensfeest Feyenoord

Oké, dit is toch wel een blogpost waardig. Eerst twijfelde ik of ik hierover wel een blog online moet zetten, maar dit hoort natuurlijk ook wel bij mijn leven en daardoor ook bij mij als blogger. Daarom geef ik jullie een korte update over afgelopen weekend en de dag dat Feyenoord kampioen werd. Alvast sorry voor de niet-Feyenoord fans, haha!

Jullie hebben vast afgelopen weekend wel meegekregen. Een dag die overal op het nieuws werd uitgezonden vanwege de relschoppers en vanwege het feit dat Feyenoord verloor van Excelsior en de kampioenstitel een week werd uitgesteld. Over die dag en de uitslag gaan we het niet meer hebben. We gaat het hebben over afgelopen zondag, 14 mei. De dag dat Feyenoord kampioen is geworden na 18 jaar. Wat was dit een dag zeg! Een dag voor in de boeken.

Klinkt misschien heel stom, maar ik was zondagochtend toen ik mij richting het Café ging begeven waar ik de wedstrijd zou kijken, best wel nerveus. Heel erg nerveus eigenlijk en vraag me niet waarom. Ik gunde het denk ik Feyenoord gewoon heel erg na 18 jaar en Rotterdam is natuurlijk wel mijn stadje, en ik ben wel gewoon voor Feyenoord. Om 12:00 uur was ik al in het café met vriendinnen aan het kletsen en wachten tot de wedstrijd begon. Het was een gezellig en relaxte sfeer, maar je merkte wel dat iedereen naar deze dag uitkeek. Stipt half 3 begon de wedstrijd en na vijf minuten was het eigenlijk al grotendeels beslist: het eerste doelpunt voor Feyenoord was gemaakt en heel het café stond op z’n kop! Het eerste doelpunt heb ik trouwens niet gezien, maar laten we dit maar even buiten beschouwing laten, haha (ik was aan de telefoon op dat moment). Anway, nog geen tien minuten later maakte Feyenoord het 2-0 en ging het helemaal los. Wat een geweldig begin van de wedstrijd. Niemand was meer nerveus en iedereen wist het zeker: Feyenoord pakt de landstitel. Na het laatste doelpunt en uiteindelijk aan het einde van de wedstrijd barste het feest daadwerkelijk los. Feyenoord is kampioen! Na nog even op de plek gefeest te hebben gingen we richting Coolsingel en de fontein. De sfeer was daar uitstekend en het kampioenschap werd goed gevierd.

Huldiging Feyenoord 

De dag erna, maandag 15 mei, vond de huldiging plaats. Mening supporter stond rond 7:00 uur ( veel nog wel eerder) te wachten om de Coolsingel op te gaan. Zelf heb gekeken op het plein vlakbij mij en op een groot scherm. Ik kon het daar perfect zien en kon de sfeer heel goed meekrijgen. Al rond 11:00 uur werd er een NL-alert verstuurd met het bericht dat de stad vol was op meerdere plekken en er werd gevraagd aan reizigers richting Rotterdam om terug te keren. Meer dan 150.000 mensen waren er in Rotterdam voor de huldiging, zo bizar! Naast de Coolsingel waar de meeste mensen stonden en waar de spelers werden gehuldigd, was ook Binnerotte en Biergarten vol. Heel bijzonder en (vind ik) mooi ook! De huldiging verliep perfect, het was een fijne sfeer en na de huldiging ging het feesten nog door. Met name in Witte de Withstraat en in de buurt van Binnerotte. Alles verliep eigenlijk heel rustig en er werden zelfs selfies met de politie gemaakt!

Het waren twee onvergetelijke dagen en ik ben onwijs trots op mijn stadje Rotterdam en op Feyenoord. En natuurlijk ook op de goede afloop van het feest. Er was veel politie en ook ME ingezet door wat er een week eerder gebeurde, maar afgelopen twee dagen waren heel bijzonder. Ik vind dat Rotterdam en de supporters hebben laten zien dat het wel gewoon een goede afloop kan hebben en dat er met z’n allen goed gefeest kan worden! Gefeliciteerd Feyenoord!! 

Het waren twee onvergetelijke dagen en ik ben onwijs trots op mijn stadje Rotterdam en op Feyenoord. En natuurlijk ook op de goede afloop van het feest.

Hebben jullie de wedstrijd nog gekeken?

Liefs,
Sanne

Ik ben Sanne, ik ben momenteel mijn scriptie aan het schrijven, student @ TMO, blogger van Sannedoo.nl. Op mijn blog deel ik mijn persoonlijke verhalen en passies met de online wereld. Veel leesplezier!

Previous Post
Next Post

6 Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Health | Flapjacks inspired by Dafne Likes’ kookboek

Sluiten