0
InHealth

Health | Flapjacks inspired by Dafne Likes’ kookboek

Inmiddels weten jullie wel dat ik een groot liefhebster ben van eten en van genieten, maar dit wel het liefst in een goede verhouding met gezond eten en als het even kan, verse ingrediënten. Nu was ik het weekend weer is in Hellevoetsluis en probeerde ik de flapjacks van Dafne Schippers uit. Dit recept heb ik een klein beetje aangepast (voornamelijk omdat niet alles in huis was en ik even iets te lui was om naar de winkel te gaan), maar komt uit het kookboek Dafne Likes van Dafne Schippers (duhhh haha). Hoe ik hem gemaakt heb en wat flapjacks zijn? Lees dan vooral even verder! Misschien haal je hier zelfs wel inspiratie uit voor morgen voor moederdag, ontbijtje op bed! 

Zelf heb ik de variant gemaakt met banaan, havermout, twee eieren en rode vruchten saus. De variant van de flapjacks uit het boek van Dafne Likes is net wat uitgebreider met meer ingrediënten. Deze ga ik zeker zeer binnenkort uitproberen, hij lijkt me namelijk ook echt delicious. Maar nu dus de iets simpelere variant, maar ik vind ‘m alsnog goddelijk! Heel vullend ook (havermout is natuurlijk ook best wel vullend), ik heb heel de middag geen trek meer gehad. Heel fijn!

De ingrediënten die ik heb gebruikt dit keer voor de flapjacks:

 • twee bananen
 • twee eieren
 • 2,5 eetlepels havermout
 • appel
 • aardbeien en blauwe bessen voor de rode vruchten saus
 • frambozen voor de topping

De flapjacks, deze variant of de uitgebreider uit het kookboek, zijn allebei zeker aan te raden! Ik vind ze heerlijk. En het is een (vind ik) absolute aanrader als ontbijt op bed voor moederdag! Ken jij het boek  Dafne Likes al? Je kunt hem bij Bol.com aanschaffen voor 22,50 euro.

Liefs,
Sanne

0
4

You may also like

4 Comments

 • Sara

  Altijd leuk om nieuwe gerechtjes te ontdekken, ik wist eigenlijk niet wat een flapjack was op deze manier. Ik ken het wel van de Trek reepjes!

  15 mei 2017 at 10:42 Reply
  • sannedoo

   Haha! De Trek reepjes ken ik dan weer niet, hihi

   16 mei 2017 at 12:47 Reply
 • Peggy

  Wauwww ziet er super lekker uit! Ga het receptje opslaan 🙂

  20 mei 2017 at 13:36 Reply
  • sannedoo

   Het is zeker een aanrader. Ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂

   20 mei 2017 at 14:02 Reply

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Thoughts | Mijn 16 ultieme geluksmomentjes

  Sluiten