0
InSanne on the road

Sanne on the road | Catania, Sicily

Italia, sei bellissima! Dit weekend was ik voor vier dagen in Catania, Sicilië. Wat was het weer heerlijk. Ik ben sowieso een ontzettende fan van Italië, maar Sicilië stond tot dit weekend nog steeds op mijn to-do-lijstje. Nu kan ik Catania ook weer afstrepen. Sicilië is wel echt een apart stukje van Italië hoor! Alles is nog echt authentiek en in sommige winkeltjes en in sommige straten lijkt het net of de tijd heeft stilgestaan. Ik hou ervan! Hoe ik deze trip heb ervaren en wat ik allemaal heb gezien en gedaan? Dat kun je in dit blog lezen.  

Om 9:00 landden we in Catania 

Donderdagochtend om stipt 9:00 landden we in Catania en het was meteen al goddelijk weer, zo’n 15 graden zonder wind en een strakblauwe lucht. Ik had en wol jasje aan die kon meteen uit, haha. We werden met de taxi opgehaald en naar de B&B in Catania gebracht. Daar waren we zo, het was iets van een kwartiertje met de taxi naar B&B Bruca. We zaten écht middenin het centrum dus dat was heel fijn. Omdat we behoorlijk vroeg al in de stad waren konden we nog niet in het appartement en daarom hebben we eerst lekker koffie gedronken op het terras. Zó lekker in de zon!

Verder heb ik die dag Catania een beetje te voet verkend, wat foto’s gemaakt en om half 6 was het tijd voor de eerste Aperol. Genieten dat soort momentjes! Daarna hebben we ergens in een onwijs schattig straatje bij een wijnbar een wijntje op met wat hapjes en toen terug naar het appartement. Vrijdag wilden we naar de Etna en die avond hebben we de route alvast uitgestippeld. 

Half zes was het tijd voor de eerste Aperol. Genieten dat soort momentjes! 

 

Tourtje Etna 

Als je in Catania bent mag een ritje naar de Etna natuurlijk niet ontbreken. Om kwart voor tien namen we het treintje al richting Randazzo, het dorpje het dichts in de buurt van de Etna. Toch wel een voordeel, niet kunnen uitslapen haha. Het treintje wat je neemt is zo’n ouderwets boedeltreintje, heel schattig! Het is ook echt nog zo’n dieseltreintje met versnellingen. De rit duurt ongeveer 1.45 en dan ben je in Randazzo. Tijdens de rit ga je rond omhoog en zie je de Etna best wel goed aan beide kanten. Eenmaal aangekomen in Randazzo hebben we daar wat cultuur gesnoven en uiteindelijk geluncht bij een goddelijk Siciliaans restaurantje. Echt, ik heb daar een heerlijk stuk Entrecote op met olijfolie, peper en Rozemarijn. Zo lekker! En ook een toffe locatie, zo vlak in de buurt van de Etna. 

Tegen het einde van de middag namen we het treintje weer terug naar Catania. Randazzo zelf is ook echt zo’n typische gemeente wat stil is blijven staan voor je gevoel. Bepaalde gebouwen zijn daar ook met Lava van de Etna gebouwd. Eenmaal terug in Catania hebben we daar nog wat rondgelopen, en dit keer heb ik ‘s avonds met mijn vader bij een wijnbarretje wat gegeten. We konden al heerlijk buiten onder de heaters zitten, zo fijn al. 

Taormina, het Italiaanse St Tropez 

In de ochtend voordat we naar Taormina gingen met de trein hebben we eerst ontbeten in Catania. Dit hebben we gedaan ergens midden op de vismarkt. Er is in Catania elke dag mart (sorry markt) waar vis, vlees, fruit, groente enzovoort wordt verkocht. Echt een typische Siciliaanse sfeer met die marktkoopmannen. Ik hou hiervan!

En dit is ook echt mijn favoriete plek waar ik (denk ik) ook verliefd op ben geworden. Taormina. Wauw, wat een gigantisch mooie stad. Er wordt wel is geroepen dat Taormina het Italiaanse St Tropez is en ik ga daar wel in mee. Het is echt heel erg mooi, mooie winkelstraat en winkels en gewoon het uitzicht! We hebben in een dag best veel van Taormina gezien. Tegen het einde van de middag zijn we ook nog met de gondel naar beneden geweest en hebben we het strandje Isola Bella-Taormina bezocht.

We verbleven in de B&B Bruca en vlak daarachter zat een hostel (Agora hostel) die in Catania bekend staat als ‘enorm gezellige plek voor zowel inwoners als toeristen’. ‘s Avonds tussen 18:00 en 22:00 uur is daar happy hour en uiteraard (ik hou van dat soort gezellige dingetjes en van hostels, as you know) ben ik daar even gaan buurten. Daarna hebben we wat gegeten bij een heerlijke pizzeria. Ik heb voor het eerst in mijn leven (geen grapje) een pizza met aardappels(!) op. En weet je wat? Het was de meest lekkere pizza die ik ooit heb gegeten. Nooit gedacht dat een pizza met aardappels lekker zou zijn, haha. Dus wel! Later op de avond nog een biertje met mijn vader gedronken en toen terug naar het appartement. 

Last day in Catania

Zondag was in principe alweer de laatste dag dat we wat in Catania konden doen en toen hebben we er aan cultureel dagje van gemaakt. We zijn begonnen met een Italiaans ontbijtje, croissantje met créme, en daarna gingen we eest met de bus even naar de Corsa Italia, een winkelstraat. Daarna over de vlooienmarkt gestruind, koffie gedronken en toen op naar de Basilica Collegiata, een van de mooiste kerken en een echte ‘must see’ in Catania. Op de vlooienmarkt heb ik een paar toffe dingen gescoord waaronder een oude krant uit 1965 en een traditioneel Siciliaans kaartenspel, me like. En natuurlijk het Piazza Duomo plein met de olifant is een onwijs mooi plein.  

Natuurlijk heb ik de dag afgesloten met een Aperol en een typisch Siciliaans gerecht, namelijk Arancini. Dit zijn risottoballetjes gevuld met ham, ragù en kaas. Ik vind ze goddelijk! 

Wat ik uiteindelijk vind van Catania? Ik vind het een heerlijke stad. Niet alleen omdat het Italië is, maar ook vanwege de cultuur, het lekkere eten, en vooral eigenlijk ook vanwege het authentieke karakter van Sicilië. De mensen die er wonen, de vismarkt, de straten, het is allemaal nog zo puur, zo authentiek. Ik hou hier echt van! Zeker een absolute aanrader om te bezoeken, de stad Catania. En vergeet dan vooral de Arancini’s én de Cannoli niet. Dit laatste is een echte quilty pleasure maar wel verrukkelijk. Ik heb er eentje op met chocola en met ricotta. De laatste is mijn favoriet! 

Zijn jullie wel is in Catania geweest? 

Liefs,
Sanne

 

Dit zijn uiteraard niet alle foto’s. Zeer binnenkort komt er een fotoverslag online met meer foto’s. Oja: ik heb nieuwe categorieën toegevoegd waaronder ‘Sanne on the road’. In deze categorie komen al mijn travel-ervaringen. Dit omdat reizen toch wel een groot gedeelte van mijn blog inneemt. Vinden jullie dit leuk? Let me know!!  

0
2

You may also like

2 Comments

 • Simone

  Leuk om te lezen Sann! En wat fijn dat je het zo leuk gehad hebt daar 🙂 Toffe foto’s ook! Wat is een Cannoli trouwens voor iets? Ben er wel nieuwsgierig naar! Liefs Xxx

  13 maart 2017 at 22:32 Reply
 • Emilie

  Nu heb ik zin in zon en eten, hihi! In België hebben we ook pizza met aardappelen, en is inderdaad lekker! Maarja, dan heb je wel dat Italiaans uitzicht niet… wat heb je ook een leuke broek aan 🙂

  14 maart 2017 at 20:47 Reply
 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Sample post with a sidebar

  On Avondale, the default layout is full width layout with...

  Sluiten