0
InGeen categorie

Simon Levèlt | Koffie is zo ongeveer mijn levensstijl als blogger

Volgens mij kent iedereen mij als wel als ‘koffieliefhebster’. Eigenlijk drink ik koffie heel de dag door. Niet goed, maar ik doe het wel. Gewoon omdat ik het lekker vind, haha. Ik denk dat koffie ongeveer mijn levensstijl is, of zoiets. Net zoals bloggen mijn passie is, is koffie mijn verslaving, denk ik. Anyway, ik ben absoluut niet de makkelijkste als het om koffie gaat. Veel soorten vind ik niet lekker of niet sterk genoeg. Simon Levèlt is een merk waarbij de koffie en de thee is ontstaan vanuit hun passie. En naast dat ik deze koffie onwijs lekker vind, vind ik het idee hierachter ook erg matched met mijn blog Sanne Doo. 

De koffie en thee van Simon Levèlt die is ontstaan uit passie

Simon Levèlt verkoopt al geruime tijd de meest heerlijke koffie en thee door heel Nederland en België. Ze hebben meer dan 40 koffie- en theespeciaalzaken. En naast dat Simon Levèlt is ontstaan vanuit de passie voor koffie en thee, speelt ook mens en milieu een belangrijke rol. Alleen de beste kwaliteit wordt onder de naam verkocht. In de keurkamer van hen worden de koffie en thee soorten getest. Daarnaast worden hier ook de smaken en melanges bedacht en getest. In een van de speciaalzaken wordt de koffie vers voor jou gemalen en afgestemd op jouw apparaat. 

Wat ik tevens erg interessant en aansprekend vind, is dat Simon Levèlt al 6 generaties lang op elkaar wordt overgedragen. Dat vind ik écht ambacht en passie! Daarom ben ik ook zeker vereerd om met dit bedrijf samen te werken. Ik heb gekozen voor vier verschillende koffie en een soort thee. De koffie die ik heb gekozen is per stuk een wat sterkere boon omdat ik geniet van sterke koffie. Ik heb twee zakjes van 250 gram van Robusta bonen, een zakje met bonen van Oeganda en een Italiaanse boon uit Palermo. De thee die ik heb gekozen is een Chinese thee. De smaak van deze thee smaakt echt ontzettend puur en heeft een heerlijke nasmaak. Absoluut niet om te slijmen,  maar dit is wel een van de lekkerste thee die ik afgelopen tijd heb gedronken.

Koffie en mijn levensstijl

Ik ben inderdaad wel echt een koffiefanaat. Zo lang de koffie goed van smaak is, lekker sterk en een goede boon, ben ik tevreden. Ik ben in het dagelijks leven ook bijna alleen maar de deur uit en dan heb ik gewoon ontzettend veel behoefte aan een goede kop koffie om de dag mee te starten. En zeker ook als bloggerzijnde werk ik vaak in de avonduren door om artikelen vooruit te schrijven en mails te beantwoorden, en ook dan geniet ik van mijn kopje koffie. 

Het klinkt misschien heel cliché en ongeloofwaardig, maar ik vind dat een bepaalde koffie in je levensstijl moet passen. Elk koffiemerk straalt namelijk een andere sfeer en levensstijl uit en dat moet matchen met jou als persoon en je levensstijl. De koffie van Simon Levèlt spreekt mij aan vanwege hun ambacht en passie, en natuurlijk ook vanwege het feit dat ze goddelijk lekkere koffie hebben! Naast mijn Nespresso-liefde, is de koffie van Simon Levèlt een absolute favoriet. 

Hieronder even een kort overzicht voor jullie welke koffie ik heb besteld.

 • Espresso Palermo een Zuid-Italiaanse espresso van 250 gram voor 5,20 euro
 • Sipi, Falss volle koffie uit Oeganda met body van 250 gram voor 5,80 euro
 • Espresso Forza Robusta een unieke espresso van 100% robusta, donkergebrand op Italiaanse wijze van 250 gram voor 4,95 euro
 • Wuyi Oolong Chinese thee. Je herkent deze thee aan zijn volle bladeren en je proeft de tonen van leer en vanille. Een zakje van 50 gram kost 3,95 euro

Ik zou zeggen: probeer deze koffie en thee is een keertje uit. Je proeft gegarandeerd het verschil! Ze hebben ook naast koffie- en theesoorten ook nog toffe espressomachines in het assortiment. Drinken jullie liever koffie of thee?

Liefs,
Sanne

0
5

You may also like

5 Comments

 • Rachel Kromdijk

  Ik ben zelf helemaaaal geen koffie mens haha ik drink altijd groene thee met citroen! wel een erg handig artikel voor vele

  7 maart 2017 at 16:46 Reply
  • sannedoo

   Groene thee met citroen vind ik ook delicious hoor 🙂 Als ik thee drink is het wel groene (en nu tegenwoordig denk ik ook wel Chinese thee :p)

   7 maart 2017 at 17:30 Reply
 • Charel

  Wij hebben een voorraad bonen voor ons apparaat maar dit is zeker een goede tip als het op is hihi!

  7 maart 2017 at 19:06 Reply
 • Joanne

  Thuis ben ik een echte thee leut, maar in een restaurantje kan ik ook genieten van een goede cappuccino of latte 🙂

  8 maart 2017 at 18:10 Reply
 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Photo Diary | Stage, bloggen en verhuizen(!)

  Het was een relaxte week! Ik kwam zaterdagnacht terug uit...

  Sluiten