Search here...
0
TOP
Photo Diary St Anton Am Arlberg

Photo Diary | St Anton, Paradise to me

Vorige week zat ik in St Anton, een weekje lekker snowboarden. Het was echt een heerlijke week en ik mis het nu alweer, haha. Het leven daar, het snowboarden en ook mijn vrienden daar (ik kom er namelijk vaker dus inmiddels ken je daar wel wat mensen). Ik hoop snel weer terug te kunnen en weer een paar dagen te kunnen snowboarden! Ik heb in ieder geval wel onwijs genoten. Het was twee dagen wat minder weer: een dag regen en sneeuw en de laatste dag een sneeuwstorm met 0.0 zicht. Maar dat vind ik stiekem alleen maar heel gaaf, hihi. Overdag was ik van ongeveer 9:00 – 15:30 uur op de piste en daarna ging ik altijd naar Basecamp, mijn favoriete après-skiplek. Echt, voor mij is St Anton paradise. 

Nu weer even back to the reality, helaas. Vandaag en morgen ben ik nog vrij en de rest van de week ben ik in Amsterdam voor mijn stage. Maar eerst nog even terugblikken op de foto’s en op een heerlijke week.

Vrijdagnacht/zaterdagochtend 

Op vrijdagnacht/zaterdagochtend gingen we rijden richting Oostenrijk. We vertrokken om 5:45 en de eerste stop was in Venlo bij de Mac. Daarna zijn we doorgereden tot Duitsland (en tot ik weer naar het toilet moest, dat was namelijk regelmatig het geval). 

There we gooooooo!

Pancakes bij de Mac <3 Like!

Je moet wat doen onderweg tijdens een autorit van ongeveer 10 uur, hihi

Zaterdagavond

In de avond rond 18:00 uur kwamen we aan in St Anton. We hadden wat eerder moeten aankomen, maar er was file bij de Arlberg pass. Die avond zijn we in het dorp wat gaan eten, wijntje gedronken en toen meteen naar bed (nou ja, even aan de bar nog wat gedronken + stad met wat vrienden). Volgende ochtend wilden we vroeg op de piste zijn. 

Heeeerlijk appartement in St Anton (op loopafstand van het dorpje)

Even een wijntje drinken in de wijnbar en lekker schnitzel eten (heb die avond echt de meeste grootste schnitzel ever op, haha). 

Zondag

Zo fijn om wakker te worden met de bergen als uitzicht en de geur van de sneeuw. Niks vind ik fijner dan dit! ’s Morgens hebben we lekker ontbeten, en daarna zijn mijn ouders de ski’s gaan halen (ik heb mijn eigen snowboard en schoenen) en zijn de piste op gegaan. Heerlijk! 

Dit zijn de betere ontbijtjes <3 

Mooiste stadje!

Maandag

Ook maandag was het zalig weer. Het zonnetje scheen, het was in het dal ongeveer 6 graden die dag en ook op de pistes zelf kon ik bijna zonder jas snowboarden. Ik heb ook echt een heerlijke, actieve dag gehad die dag. ’s Avonds hebben we in het appartement wat gegeten en daarvoor ben ik in Basecamp geweest. 

Pasta bolognese eten op de piste, like! Dit was trouwens ook wel even van mijn favoriete eetgelegenheden. Dit restaurantje zit in St Christoph am Arlberg. 

Dinsdag 

Wauw dinsdag was het wel écht slecht weer zeg.. Regen, hagel, sneeuw en windstoten. Wel heb ik die dag gewoon wat gedaan, boven koffie gedronken, in het dal geluncht, en in de middag ging ik après-skiën in Lech. Was een heel gezellig middagje en ook avondje. 

Kijk dit weer! Dinsdag was er ook echt 0.0 zicht, hagel, sneeuw en regen. Met regen moet ik eerlijk toegeven dat het wat minder board. 

Pizza eten en Après-ski in Lech! Deze pizza was ook echt goddelijk trouwens. 

Woensdag

En dit keer was het weer zalig weer. Ben om 8:45 gestart en de eerste gondel naar boven genomen. Om een uur of één was er zo’n lekker zonnetje, dat we dit keer wat eerder geluncht hebben in de loungestoelen met een heerlijk uitzicht. Het was zo’n lekkere dag! Dit gevoel hoort ook écht bij wintersport. 

Kijk dit weer dan, zó lekker! Daarom maar een keertje wat eerder geluncht met een Aperol in de loungestoel en als lunchgerecht dit keer een Tiroler Gröstl (aardappeltjes, gebakken ei, spek en daarnaast kool). Dit is echt een traditioneel,  Tirols gerecht. Ik vind het heerlijk. 

Donderdag

Ook donderdag scheen het zonnetje en had ik weer vroeg de gondel omhoog. Deze dag heb ik ook weer écht heel de dag gesnowboard en heb ik de laatste lift omhoog genomen en daarna naar beneden gesnowboard. Om een uur of 17:00 ging ik weer après-skiën in Basecamp. 

Lekker in het dorp een hamburger met patat eten. Heel erg, maar dit vind ik altijd zo chill van Oostenrijk (wintersport) dat je gewoon tussen de middag “lekker” slecht mag eten, haha. Deze burger was trouwens ook wel megalekker.

Donderdag was zo’n ongelofelijk lekkere dag! In het dal was het rond de 12 graden en na het snowboarden heb ik dan ook maar even in het zonnetje op het balkon gezeten. 

Ontspannen voor het après-skiën hoort er natuurlijk ook bij. Daarom maar even lekker een badje genomen en de spa in geweest. Me is happy op zo’n dag! 

Vrijdag

Laatste skidag alweer, noooooh! Deze dag was er ook behoorlijk wat sneeuw voorspeld en dit was goed te merken op de piste. We hebben natuurlijk weer de gondel vroeg genomen, maar we waren ongeveer de enigen op de piste. Het was zó rustig! Maar ook niet heel gek met totaal geen zicht, veel sneeuw en een harde wind. Ik had eind van de dag ook letterlijk bevroren haar.. Maar het was zó lekker en ook zo gaaf. Zeker omdat er echt bijna niemand op de piste was, en ik zelf gewoon lekker hard naar beneden kon snowboarden en alles kon doen. Zeker een  van de lekkerste dagen, hihi. Eind van de middag ging ik natuurlijk weer naar Basecamp. Wat wel grappig is: ik kom daar als ik er ben elke avond (heel erg eigenlijk als ik er over nadenk), en inmiddels ken ik alle mensen achter de bar en ook de DJ. Heel handig om sneller je drankje te halen en ik kan altijd nummers aanvragen die dan ook gedraaid worden, heel chill haha! 

De enige helemaal bovenop de berg. Ik nam ook de lift naar een best wel hoog punt (Kapall) en daar was ook echt helemaal niemand. Alle stoeltjes in de lift waren ook gewoon leeg. Zo lekker! Kijk mijn haar trouwens, het is gewoon bevroren.

En tussen de middag (dit keer pas half drie) lunchen. Dit was dan ook in Kapall, klein stukje naar beneden skiën. En ik had dit keer zin in kipnuggets… Shame shame

Leukste dorpje van Oostenrijk, vind ik!

Paradise to me <3

En nu wil ik dus alweer terug… Anyway, vandaag veel bloggen, eind van de middag in de stad even bijkletsen met een vriendinnetje, morgen naar de kapper en woensdag t/m vrijdag ben ik in Amsterdam voor stage (ik loop stage bij 9Straatjesonline als content manager). Jullie nog dingen te doen deze week? Succes met studie/werk weer! 

Liefs,
Sanne

«

»

4 COMMENTS

 • Wat een prachtige foto’s! Het appartement ziet er trouwens ook super uit zeg! 🙂

 • Emilie

  Wat een leuk appartement! En wat een mooi uitzicht ook 🙂 Veel succes met je stage!

  • sannedoo
   AUTHOR

   Ja het is een heerlijk appartement. De locatie ook <3

 • Claudia

  Wat een gave foto’s! Nu heb ik zo’n zin om te gaan skiën

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sannedoonl