0
InBeauty

Beauty | Mijn dagelijkse (basis) make-up

Ik krijg wel is de vraag welke producten ik gebruik en wat mijn dagelijkse (basis) make-up is. Eigenlijk draag ik, vind ik zelf, overdag niet heel erg veel make-up. Oké, ik gebruik wel een foundation, concealer, blush en lipstick. Valt best mee, toch? ‘s Avonds als ik ga stappen, uit eten ga of een feestje/evenement heb, dan gebruik ik vaak nog wel extra een highlighter. Ik vind het dan wel mooi om de jukbeenderen wat meer op te lichten en dus dat je vormen beter zichtbaar zijn. Welke producten ik gebruik en welke volgorde? Dat kun je in dit artikel lezen. 

Stap 1 foundation en concealer 

Om te beginnen gebruik ik een foundation en concealer. Zelf start ik als eerste met de concealer, en deze breng ik onder de ogen de ogen aan of ergens waar mijn huid wat roder is. Daarna breng ik de foundation aan. Dit doe ik met een kwast of met het make-up ei van Beautyblender. Dit dient eigenlijk als basiskleur en zorgt ervoor dat je geen roodheid of oneffenheden meer kunt zien. Gewoon een mooie, egale huid. Zelf gebruik ik de foundation en de concealer van Mac. De foundation kost 34, 95 euro en is een longwear foundation; hij blijft een stuk langer zitten. De concealer kost 21,50. 

Stap 2 Mascara (en eyeliner) 

Als tweede breng ik dan mijn mascara en eyeliner aan. Ik wissel eigenlijk regelmatig van mascara. Het ligt er bijvoorbeeld ook aan welke er op dat moment met korting zijn is. Wel gebruik ik eigenlijk altijd een mascara met een wat dikker borsteltje; een mascara voor volume en niet per se voor de lengte. Ik heb van mezelf wel wat lengte en daarom vind ik volume fijner. Eyeliner (niet te zien op deze foto) gebruik ik eigenlijk dagelijks en dit is een vloeibare eyeliner. 

Stap 3 en 4 

 

En de laatste stap is een goede blush en lipstick voor overdag. De blush die ik op het moment heb is van Mac, de Mineralize. Hiermee poeder ik het ‘af’ om het zo te zeggen. Tip: ik heb deze zelf ook gekregen en er werd mij verteld dat de blush het mooiste tot zijn recht komt wanneer je hem in rondjes aanbrengt op je wangen en zo naar boven gaat (jukbeenderen meenemen). Verder niet de blush op je gehele gezicht aanbrengen. Je ziet dit nog best wel regelmatig en ik vind het zelf net wat te dik en onnatuurlijk. Op deze manier blijft mijn make-up ook het beste zitten. De lipstick die ik overdag draag is ook van Mac en deze kost 19.50. Zeker voor overdag vind ik dit een rustige, maar toch zichtbare kleur. En misschien nog wel belangrijker: hij blijft best wel lang zitten. 

Ik gebruik nu een paar weken deze basis make-up van Mac en ik vind het heel prettig werken. Mooie, natuurlijke kleuren en ook fijne producten.  

Wat is jullie (basis) make-up?

Liefs,
Sanne

0
1

You may also like

1 Comment

 • Mariëlle

  Mijn routine is dierproefvrij, maar verder wel ongeveer hetzelfde denk ik 🙂

  24 januari 2017 at 17:37 Reply
 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Sanne on the road | Porto & Lissabon

  Echt, geen idee wat het reizen precies doet, maar het...

  Sluiten