0
InFotografie, Geen categorie

Fotografie | Mijn Sony Alpha 330 Body

Fotografie is al langere tijd een grote hobby van mij. Ik vind het heerlijk om foto’s te maken en urenlang te spelen met mijn camera om mooie foto’s te maken. Vooral het maken van (close-up) foto’s voor mijn blog en cultuurfoto’s zijn mijn favoriet. Zeker als ik ga stedentrippen neem ik altijd mijn spiegelreflexcamera mee. En natuurlijk gebruik ik hem voor het maken van outfitfoto’s. Toch vind ik dat ik veel te weinig met fotografie heb gedaan de laatste tijd en dat ik stilsta op het moment. Het is 2017, een nieuw jaar dus tijd om mijn fotografie weer goed op te gaan pakken. 

Sony Alpha 330 Body

Dit is de spiegelreflexcamera die ik op het moment heb. Hij is wat ouder (werkt trouwens nog steeds geweldig), maar wel ben ik me aan het verdiepen in een Canon. Een vriendin van mij weet onwijs veel van fotografie en camera’s af en zij vertelde mij ook dat een Canon superfijn is. En zeker wanneer ik meer met mijn fotografie wil gaan doen en mooiere foto’s wil gaan maken, is het wel goed om jezelf te verdiepen in camera’s en om zo te kijken welke het beste bij jou past. 

Maar nu werk ik nog met mijn Sony Alpha 330 en ondanks dat hij al wat jaartjes meegaat, is het een fijne camera. Dit is een vrij compacte, lichte en draagbare camera waardoor hij prima mee op reis kan, al blijft hij natuurlijk wel wat groot. Ook heeft hij een kantelbaar scherm dat fijn werkt bij foto’s maken in de meest onmogelijke hoeken. Verder zit er in deze camera een CCD-sensor en door middel van deze sensor kun je gemakkelijk foto’s maken in de meest levendige kleuren met de hoogste resolutie. Ook wordt de ruis prima opgelost door de BIONZ-processor dat natuurlijk het foto’s maken vergemakkelijkt. Door deze technologie maak je mooiere foto’s en is de kwaliteit een stuk beter.

Dit merk ik zelf ook wanneer ik bijvoorbeeld foto’s maak tijdens mijn stedentrip van gebouwen of schattige straatjes. Wanneer ik lichtjes de knop aanraak, maar nog geen foto maak, stelt hij scherp (dit is met name de BIONZ-processor die hiervoor zorgt) en wanneer ik hem dan wel indruk om een foto te maken is hij ontzettend scherp. Het kantelbare scherm gebruik ik niet heel veel omdat ik liever door het “oogje” kijk, gewoon het ouderwetse fotograferen. De standen die erop zitten gebruik ik ook regelmatig. Wanneer ik foto’s maak voor mijn blog gebruik ik vaak of ‘handmatige belichting’ of ‘macro’. Dit omdat je van dichterbij een foto maakt of je stelt handmatig de kleuren in. Vooral handig wanneer je bijvoorbeeld binnen foto’s maakt en het niet heel erg licht meer is, maar je wel mooie foto’s wil maken. 

15942051_665408780287250_1577601819_n

15935812_665408773620584_65202796_n

15934799_665408776953917_207391598_n

Wat ik zelf het fijnste vind aan deze Sony Alpha 330

Ik werk nu al wel een paar jaar met deze camera en ik vind dat hij best veel mogelijkheden heeft. Zo is het kantelbare scherm wel een voordeel, heeft hij een goede processor, licht in gewicht en een strakke body en kan ik in een tijd van 2,5 seconde foto’s schieten. Ik weet nog te weinig van andere merken/camera’s om een goede keus te maken, maar hier ga ik mij de komende tijd in verdiepen.

En natuurlijk heb ik zelf al wel wat research gedaan naar de Canon en heb ik een paar camera’s gezien die mijn aandacht trekken. Een van de optie is de PowerShot SX710 HS. Deze camera is een stuk compacter dan degene die ik nu heb, maar op reis is dit juist wel handig. Hij heeft een 30x zoomlens waardoor je mooie en scherpe foto’s kunt maken. De foto’s die je met deze camera maakt kun je delen op social media. Zeker als blogger vind ik dit wel echt een voordeel. Uiteraard ga ik nog verder research doen en de opties goed op een rijtje zetten, maar deze is zeker wel een kanshebber. 

Hebben jullie een spiegelreflexcamera en zo ja, welke dan? 

Liefs,
Sanne

PS. Vinden jullie dit soort artikelen leuk om te lezen? Dan ga ik jullie gewoon op de hoogte houden en meer artikelen over fotografie online zetten.

0
0

You may also like

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Sample post with columns

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas commodo...

Sluiten