0
InHostels, Milan

Hostels | Ostello Bello Milano

Afgelopen mei heb ik mijn eerste hostel-experience opgedaan en vanaf dat moment vind ik het geweldig. Het leven, de gezelligheid, de mensen. Het is gewoon superrelaxt en iedereen is ook heel sociaal. Reizen is altijd wel iets geweest waar ik blij van word maar nu in combinatie met hostels vind ik het eigenlijk nog meer een reisgevoel. Ostello Bello is het hostel in Milaan waar we zijn begonnen en in deze blog zal ik jullie meenemen in mijn ervaringen en belevenissen. Welcome to Ostello Bello!

Bron Ostellobello.com

Ostello Bello, The Superior Hostel Experience 

We kwamen pas laat aan: om 22.30 u (?) liepen we de straat van het hostel in. Meteen bij aankomst kon je de plek van het hostel herkennen aan de groep mensen die buiten stond te kletsen. Ook binnen was het idem dito. Omdat het nogal druk was bij de check-in zijn we alvast met een biertje en een inschrijfformulier aan een grote tafel gaan zitten. Wennen aan deze sfeer is dan ook niet zo moeilijk als je er meteen in wordt gegooid, haha. Iedereen praatte ook gewoon met elkaar waardoor het eigenlijk meteen heel ‘huiselijk’ en gezellig aanvoelde. Later toen we de formulieren hadden ingevuld konden we met de koffers meelopen naar de, dacht ik, tweede verdieping. We sliepen in een zaal met acht bedden en meteen op dat moment mocht ik al mijn hoogtevrees overwinnen omdat de ‘lage bedden’ bezet waren. Veel tijd om te wennen aan het hoge-bed-gevoel had ik niet omdat we meteen op het terras buiten een biertje gingen drinken met de andere hostelgasten. Iedereen was heel open, spontaan en gezellig en zo hebben we daar een behoorlijke tijd zitten kletsen tot het ergens middenin de nacht was; tijd voor wat nachtrust, haha. Wel moest ik nog mijn bed opmaken omdat we dat nog niet hadden gedaan. Heel doodleuk ging ik midden in de nacht met mijn lakens en hoezen aan de slag tot m’n vriendin zei: ‘San ga slapen!’. Okay, mijn bed hoeft om 03.00 u in de nacht ook niet perfect opgemaakt te zijn. Again, welcome to Ostello Bello, Sanne!

Heel doodleuk ging ik middenin de nacht met mijn lakens en hoezen aan de slag tot m’n vriendin zei: ‘San ga slapen!’ 

13479806_573181906176605_1211546368_n

Well hello Milano! 

Na een halve nacht geslapen te hebben was het toch echt tijd voor een ontbijtje en om daarna Milaan te gaan verkennen. Van het ontbijt konden we gratis gebruikmaken, heel chill! Tijdens het ontbijt kwamen we de mensen weer tegen met wie we de vorige avond hadden zitten kletsen. Dat vind nou zo leuk aan hostels: je leert mensen een andere avond kennen en de volgende dag zie je elkaar weer en zit je met elkaar te ontbijten. 

We hadden besloten om de eerste dag naar het Duomo te gaan. Je ziet de Kathedraal altijd op foto’s dus nu wilden we hem wel in het echt zien. Ondanks dat het ‘s morgens was, stonden er al behoorlijk lange rijen. Na wat gedoe en gezoek hebben we een rij gevonden waar we een kaartje konden kopen voor het Duomo. Maar wat bleek: met dit kaartje konden we alleen naar het terras en niet de omhoog klimmen. Oké, wij weer naar die man om het kaartje te veranderen, hij was alles behalve blij, en uiteindelijk liepen we heel vrolijk weer naar de ingang van het Duomo. ‘You can’t go in with that kind of clothing’….  Ja, dat is natuurlijk waar: in een Kathedraal moet je je blote benen en armen bedekken tot een bepaald punt. Wel hello Milano, haha! Toen zijn we eerst maar even een rondje gaan lopen, koffie gaan drinken en gaan lunchen en hebben we de Kathedraal (mét bedekte kleding) eind van de middag geslaagd in de herkansing gegooid. Wel was de Kathedraal zeker de moeite waard.

Eind van de middag kwamen we weer aan in het hostel en na ongeveer heel Milaan te voet (plus metro) te hebben bewonderd, hadden we wel een biertje op het terras van Ostello Bello verdiend. ‘s Avonds konden we lekker daar mee-eten en in de avond wilden we het nachtleven van Milaan eigenlijk wel gaan ontdekken. Dit hebben we gedaan met nog een paar andere meiden en jongens die het wel gezellig vonden om ons te joinen. We zijn cocktails gaan drinken bij een barretje aan het water. Het was een toffe, gezellige en onvergetelijke avond met heel veel lol.

Last day in Ostello Bello and off to Verona

Laatste ontbijtje de volgende ochtend in Ostello Bello en op naar Verona, the city of love. Na de free breakfast zijn we in de ochtend in Milaan gebleven, hebben we nog een stuk gelopen, koffie gedronken en toen de spullen halen bij het hostel. Geen idee hoe ik het voor elkaar heb gekregen, maar ik had weer is een open teen. Schijnbaar met mijn nagel vastgezeten in mijn huid ofzo, pijnlijk en niet fijn. Maar na een pleister te hebben gehaald, gewoon doorgaan en niet zeuren. Een open teentje kan ik wel hendelen. Tijd voor Verona! 

Ostello Bello was mijn eerste hostelervaring en het was een eerste, onvergetelijke ervaring. Ik heb onwijs veel lol gehad, leuke mensen leren kennen (in het hostel in Milaan hebben we wat jongens leren kennen die ook dezelfde dagen en in hetzelfde hostel bleken te zitten in Venetië als wij, heel grappig) en naast alles, ook mezelf beter leren kennen. Vroeger ben ik altijd wel relaxt geweest maar dat was de afgelopen jaren weer wat minder. Mijn Ostello Bello-ervaring heeft bijgedragen aan mezelf weer herontdekken. En dit had ik natuurlijk niet gedaan als m’n vriendinnetje Anouk het niet had voorgesteld om in hostels te slapen. Zij heeft daarom ook zeker bijgedragen aan een onvergetelijke ervaring. Thanks schat! Naast deze ervaring was het in Venetië idem dito. Hostels kan ik iedereen aanbevelen omdat het gewoon onwijs bijdraagt aan het reisgevoel, je leert nieuwe, leuke mensen kennen en je hebt ontzettend veel lol op een relaxte en ongedwongen sfeer. Ja, ik vind het leuk! 

Via de website van Ostellobello.com kun je meer informatie vinden. 

Vinden jullie het leuk om meer van dit soort belevenissen te lezen? Let me know! 

Liefs,
Sanne

0
8

You may also like

8 Comments

 • Susan

  Leuk om te lezen! Klinkt goee.

  3 oktober 2016 at 05:38 Reply
 • Elles

  Wat leuk om te zien! Ben ook nog nooot in een hostel geweest maar daar gaat deze week verandering in komen!
  Liefs,
  Elles

  3 oktober 2016 at 09:38 Reply
  • sannedoo

   Spannend! Ben benieuwd wat je ervan vindt. Let me know 🙂

   3 oktober 2016 at 20:05 Reply
 • Forever38.com (Vera)

  Ziet er echt goed uit; ik had een heel ander beeld bij hostels (ik dacht dat ze echt arremoedig waren…) En Milaan is geweldig

  3 oktober 2016 at 11:51 Reply
  • sannedoo

   Als je de juiste uitzoekt dan zijn hostels hartstikke tof, supergezellig en ook gewoon goed verzorgd! 🙂

   3 oktober 2016 at 20:04 Reply
 • marleen@burgertrutjes

  Leuk! Ik vind hostels ook prima hoor! 🙂 Milaan lijkt me super. Ben alleen nog in Rome geweest 😉

  3 oktober 2016 at 14:37 Reply
  • sannedoo

   Milaan is zeker de moeite waard! Rome is ook geweldig. Ben nu eenmaal een Italië-fan, hihi

   3 oktober 2016 at 20:07 Reply
 • Traveling | Generator Hostel Venice - Sanne Doo | Sanne Doo

  […] locatie en plek waar we zouden verblijven. We begonnen onze trip in Milaan en dat hebben jullie hier ook al kunnen lezen. Na twee dagen Milaan zijn we naar Verona gegaan en als laatste Venetië. In […]

  8 oktober 2016 at 16:19 Reply
 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Photo Diary | Onderzoek en onderzoek en.. oja, onderzoek!

  Sorry voor de vertraging guys! Ik wilde afgelopen maandag de Photo...

  Sluiten