0
InSanne on the road, Verona

Sanne on the road | Ti amo Italia

Vandaag ben ik overdag bezig met mijn onderzoek over RFID (Radio Frequency IDentification) en ineens kreeg ik tussendoor inspiratie voor een artikel. Geen idee waar het vandaan is gekomen maar het lijkt me een leuk idee om jullie wat meer te vertellen over mijn liefde voor Italië. Ik heb wel regelmatig genoemd dat ik een zwak heb voor het land Italië maar ik ben er misschien nog niet heel diep op ingegaan. Daar is het in dit artikel tijd voor! Ik neem jullie mee in mijn ervaringen en ik deel in dit artikel mijn passie voor mijn favoriete land. 

Mijn liefde voor Italië is ontstaan in Rome

Toen ik drie jaar geleden voor het eerst in Rome was ben ik verliefd geworden op het land. De levensstijl, het eten, de mensen en de romantische taal. Ik ben daar toen acht dagen geweest (dat is lang voor een steentrip en in hartje augustus maar ik vond dat zelfs nog te kort) en ik heb onwijs veel gezien. Met name het Colloseum, de Sint Pietersbasiliek, de Sixtijnse kapel en het Pantheon zijn mij bijgebleven. Zó ontzettend mooi! Daarnaast is de Joodse wijk een van mijn favoriete wijken van Rome. Het eten is daar delicious, de straten ontzettend gezellig en kun je er rond borreltijd aanschuiven voor de lekkerste tapas van Rome. 

10744600_419651458196318_790702487_n

Daarna ben ik nog een keer naar Rome geweest en toen heb ik nog meer bewonderd van deze toffe stad. Eerlijk gezegd weet ik ook niet goed waarom ik zo gevallen ben voor het land Italië maar toch is het zo. Gewoon de Italiaanse levensstijl (oké ook de mannen daar dan), het eten, de wijn, de temperatuur en ga zo nog maar even door. Omygod de pasta ook in Italië. Pasta is sowieso al wel mijn favoriete gerecht maar als je het dan in Italië eet, een puur genot! De lekkerste pasta heb ik gegeten in Rome in de Joodse wijk -zwarte truffelpasta- en afgelopen juli in Montepulciano -toevallig ook truffelpasta haha. 

Omygod de pasta ook in Italië! 

Om dan maar meteen in te gaan op afgelopen zomer: toen ben ik naar Toscane geweest. In dit artikel hebben jullie de foto’s en verhalen al kunnen spotten. Toscane is een heerlijke streek. Ik denk dat ik vooral daar de wijn en het eten voortreffelijk vind. Serieus: als je naar Montalcino gaat dan móet je deze wijn proberen. Het is een van de duurste wijnen van de streek maar zo onwijs lekker! Ik wil weer terug, haha. 

 • Pisa
 • Siena (daar woont een vriendinnetje van mij)
 • Florence (twee keer geweest nu)
 • Montalcino
 • Montepulciano
 • Lucca (ik hou zó van deze stad)
 • Castiglion Fiorentino
 • Arezzo

Deze steden mag ik ook aan mijn lijstje toevoegen na afgelopen zomer. Elke stad heeft zo haar eigen charme en uniekheid. Vooral Arezzo is heel romantisch, Lucca is gewoon mijn favoriete stad vanwege alles wel, denk ik. Wat ik vooral heel fijn vind aan het land is dat ik altijd wel in jurkjes kan rondlopen. Ik vind de warmte daar gewoon heel fijn en aangenaam. Natuurlijk is het er in de herfst en winter wat koeler maar ook dan is het daar (ervaring) lekkerder dan hier in Nederland. 

Om nog even verder te zwijmelen over Italië: in mei ben ik met een vriendin gaan touren en toen hebben we de volgende steden gehad:

 • Milaan
 • Verona
 • Venetië

SONY DSC

Ik had het niet van tevoren verwacht maar Verona is geweldig. Een oude, romantische stad en totaal niet druk/toeristisch. Alleen wanneer je een bezoekje brengt aan het balkonnetje van Romeo en Juliet moet je je als een mier bewegen in een mierennest, maar verder is het echt een topstad! Toevallig sprak ik gister ook een jongen die in Florence woont en hij vertelde dat Verona zijn favoriete stad is. En ik sta voor de volle 100% achter zijn mening. 

Toen ben ik ook voor de tweede keer in Venetië geweest en deze stad blijft ook apart vanwege de grachten, geen autoverkeer et cetera. ‘s Avonds is er wat minder te beleven maar wij verbleven toen in een hostel en met elkaar was het aan grachten chillen, kletsen en wijn drinken wel onwijs gezellig. Wat ik ook wel heel tof vond is dat we in Venetië weer met dezelfde mensen zaten die we in Milaan hadden ontmoet. 

Verona is geweldig. Een oude, romantische stad

13223415_558281704333292_1202643149_o

En vorig jaar ben ik dan zes dagen in Florence geweest (plus een dag Venetië) met een vriendin. Ondanks dat Florence druk is en erg toeristisch, blijft het een stad die je bezocht móet hebben. Het is zo’n ongelooflijk mooie stad. Florence de stad die Firenze wordt genoemd is de drukbezochte stad van Toscane. Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio, Pizzale Michelangelo zijn een paar voorbeelden van bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Indrukwekkend mooi! 

Ik denk dat jullie nu wel een beter beeld hebben waarom ik zo’n grote liefde heb voor het land Italië. Er staan zeker meer steden gepland die ik nog graag wil gaan bezoeken. Met name Bologna, Sorrento en Sicilië zijn een paar voorbeelden. 

Van welk land krijgen jullie vlinders van in je buik? 

Liefs,
Sanne

0
5

You may also like

5 Comments

 • Nienke Hilbrands

  Oh prachtig! Ik krijg er niet echt vlinders van, maar ik moet eens naar Amerika. Zo veel verschillende stadjes, landschappen. 🙂

  25 september 2016 at 08:24 Reply
  • sannedoo

   Amerika is ook geweldig!

   25 september 2016 at 09:34 Reply
 • sammie

  Italië is de BOM! 😀
  Ik ben er ook helemaal verliefd op.

  28 september 2016 at 11:06 Reply
 • Mariëlle

  Ik heb van thuis uit een liefde voor Spanje meegekregen, maar ik zou zeker nog eens meer van Italië willen zien! Ik ben namelijk gek op het Italiaanse eten hihi!

  10 oktober 2016 at 18:40 Reply
 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Casual Lacoste & Tiger boots

  Het was weer is hoogtijd voor een nieuwe outfitpost! Dit...

  Sluiten