Search here...
0
TOP
Thoughts

Sanne Doo | Je kwetsbaar durven opstellen is niet altijd makkelijk

Ik heb er best wel lang over getwijfeld of ik dit artikel wilde plaatsen maar ik ga het wel doen. Ja, het is persoonlijk en ja, ik vind het best wel eng. Eng omdat het in het woorden beschrijft hoe ik me voel en dat ik me dus kwetsbaar moet opstellen en dat is niet echt mijn ding. Ik ben als persoon heel extravert maar niet als het om mijn gevoelens gaat. Dit artikel beschrijft hoe ik me nu voel (zo zwaar is het nu ook weer niet) en wat de reden is. En misschien dat jullie dit ook wel  herkennen of meegemaakt hebben. Lees je mee? 

Durven toegeven dat je ongelukkig bent

2,5 jaar heb ik in Doorn, vlakbij Utrecht, voor mijn studie gewoond. Ik studeer aan TMO Fashion Business School en omdat reizen vanuit Hellevoetsluis naar Doorn nogal een stukje is, heb ik besloten daar op kamers te gaan. De beste keus die ik heb kunnen maken. Ik heb daar een onwijs leuke tijd gehad, geweldige huisgenootjes en heel relaxt dichtbij TMO. Nu woon ik sinds deze zomer weer even tijdelijk bij mijn ouders omdat we én geen halfjaar contract kunnen krijgen én we in Doorn eigenlijk wel klaar zijn. Ik dacht altijd dat het wel mee zou vallen en dat het wel weer zou gaan wennen. Nou, niet dus! 

Ik ben iemand die altijd nieuwsgierig en geïnteresseerd is, spontaan is en houdt van het leven en van genieten. Onbewust is deze spirit die ik als persoon heb steeds meer gedaald. Ik heb nu even nergens zin in, vind niks leuk en ben niet gemotiveerd. Ik mis mijn eigen plekje, mijn onafhankelijkheid. Ik had niet van mezelf verwacht dat ik het zou toegeven, maar ja, ik ben ongelukkig. Al de hele zomer ben ik aan het poker-facen en zeg ik tegen iedereen dat het oké gaat, dat ik het prima vind om thuis te wonen. Maar eigenlijk vind ik dit helemaal niet. Ik voel me opgesloten en ik mis de stad en een eigen plek. Ik wil niet thuiswonen. En niet omdat mijn ouders geen geweldige mensen zijn, maar gewoon omdat ik zelfstandigheid nodig heb. Je verandert echt na 2,5 jaar op jezelf wonen. 

Het voelt heel apart en ik had ook helemaal niet van mezelf verwacht dat ik het ooit zo toegeven dat ik me ongelukkig voel. Zelfs nu ik dit onder woorden breng ben ik half aan het huilen. Waarom? Geen idee eigenlijk. Waarschijnlijk omdat ik me gewoon niet chill voel en mijn eigen plek mis. Op zo’n moment weet je ook gewoon even niet wat je met jezelf aanmoet. Gek he? 

Me kwetsbaar opstellen doe ik liever niet!

Heel stiekem vind ik het ook heel moeilijk om dit artikel te schrijven. De woorden komen wel vanzelf en omschrijven ook wel hoe ik me voel, maar gewoon het feit om je kwetsbaar op te stellen vind ik lastig en doe ik liever niet. Ik zeg ook liever tegen mijn vrienden dat ik me op-en-top voel. Maar ik weet ook wel dat het niet altijd werkt en dat het niet erg is om te vertellen dat je even wat minder voelt. En ik denk ook niet dat het vreemd is om te ervaren dat ik mijn eigen plekje mis. 

Anyway, het gaat altijd weer over en ik doe nog steeds leuke dingen met vrienden (juist veel meer nu dan anders) en ik probeer heel veel te schrijven. Ik moet denk ik gewoon even een goede balans zien te vinden voor mezelf nu ik tijdelijk thuiswoon tot ik een nieuwe kamer heb. 

Herkennen jullie dit? Dat je na het op jezelf wonen eigenlijk niet meer wilt thuiswonen? Dat je je een soort van opgesloten en totaal niet meer gemotiveerd voelt? 

Liefs,
Sanne 

 

«

»

3 COMMENTS

 • Simone

  Hee lieve Sann,

  Respect voor deze hele open blog 🙂 Juist omdat je ook je kwetsbare kant durft te laten zien waardeer ik je nog meer. Ik denk dat kwetsbaarheid onze band ook juist wel heeft versterkt. Je bent zo’n mooi, leuk en hilarisch mens en ook kwetsbaarheid hoort daar bij. En je kunt altijd bij mij terecht: zowel voor alle leuke dingen als voor dit soort gevoelsissues, maar dat weet je wel!

  Als ik had geweten dat je je even zo rot voelde dan had ik je zeker eerder een berichtje gestuurd… ik kan me echt heel erg goed voorstellen dat het een hele omschakeling is van alle vrijheid naar ineens weer regels etc. waar je je aan moet houden, dus het is echt niet gek dat je je even zo voelde hoor! En als je even wilt spuien bij mij of wilt zeuren dan mag dat altijd he! En ik ben echt superblij voor je met de ‘oplossing’ (maar ik zal niks verklappen, voor het geval je er nog over gaat bloggen :D) die je hopelijk nog wat meer zelfstandigheid gaat geven. En onthoud: TIME FLIES, voor je het weet heb je weer een nieuwe kamer of verandert de wereld met je mee, waardoor dit gevoel ook weer overgaat en je weer volop jezelf kunt zijn 🙂

  Je bent een topvriendinnetje en heel waardevol voor me <3

  Liefs,
  Simone 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pingback: Photo Diary | Mijn nieuwe Mini, onderzoek en Happy Streets! - Sanne Doo | Sanne Doo on 2 september 2016

Sannedoonl