Op bepaalde dagen vraag je je wel is af wat je gaat schrijven; wat voor artikel er online gaat komen en wat ik leuk vind om met jullie te delen. Meestal heb ik spontane ideeën voor de artikelen in mijn hoofd, soms doe ik inspiratie op en op andere momenten maak ik iets mee waar ik over wil schrijven. Ook heb ik voor een paar artikelen wel een vaste dag in de week dat ‘ie online moet komen (gebeurt niet altijd sorry, maar ik probeer dat wel). In dit artikel deel ik mijn inspiratiemomenten met jullie en hoe ik aan de onderwerpen/ideeën kom voor de artikelen. 

Mijn inspiratiemomenten

Ja, waar haal ik mijn inspiratie eigenlijk vandaan? Ik krijg van mensen om me heen wel is te horen hoe ik aan de onderwerpen/ideeën voor mijn artikelen kom. Hoe ik eraan kom heb ik geen goed antwoord voor. Meestal ga ik gewoon schrijven en dan komt de inspiratie en komen de ideeën wel vanzelf.  Wel is het zo dat ik ruimte moet hebben in mijn hoofd, om het zo te omschrijven. Wanneer ik heel druk ben of gestrest of wat dan ook, dan heb ik veel minder ideeën dan wanneer ik lekker in mijn vel zit. Best logisch eigenlijk. Ik sport veel, en zoek dingen op waar ik van ontspan en waardoor ik beter in mijn vel zit. Hierdoor heb ik indirect ook veel meer inspiratie en ook motivatie om te bloggen. De momenten dat ik mijn inspiratie opdoe, is voornamelijk op andere plekken dan thuis. Ik werk graag buiten de deur. Wanneer ik mensen en geluid (gezelligheid) om me heen heb, kan ik beter nadenken en doe ik inspiratie op. Maar daarnaast kom ik ook vaak op ideeën tijdens een zomer- of wintersportvakantie. Tijdens deze vakanties ben ik even weg van alles en kan ik ruimte creëren om creatief na te denken. 

Ik probeer een aantal vaste dagen in te plannen voor terugkomende artikelen

Dit met bijvoorbeeld de Photo Diary, de Get to know #Sanne (daar ga ik zeer binnenkort weer mee verder) en ook wil ik iets met food als terugkomende post gaan inplannen. Dit vind ik voor mezelf prettig, maar ook voor jullie omdat er dan wat meer regelmatig en vaste momenten in mijn blog zitten. Toch vind ik het ook leuk om spontane artikelen te schrijven en artikelen die bij een bepaald onderwerp horen, maar die niet per se regelmatig online hoeven te komen. Het is maar net wat voor inspiratie en ideeën ik zelf in mijn hoofd heb, maar wel probeer ik een aantal vaste dagen te hebben voor een paar artikelen. In ieder geval de Photo Diary heeft een vaste dag. 

14111545_598999730261489_1502781955_n (1)

Mijn spontane hersenspinsels op papier (eigenlijk digitaal haha) krijgen, hoe dan?

Soms heb ik zoveel woorden en ideeën wat ik met jullie wil delen en wat ik in één blog wil zetten, dat ik niet altijd meteen weet wat hoe ik dit (digitaal) op papier ga krijgen. Mijn spontane hersenspinsels zijn namelijk wel iets meer dan een blog en dit moet dan in een logische én leuke, pakkende volgorde in een blog terechtkomen. Hoe ik dat doe? Zoals ik hierboven al vertelde ga ik gewoon beginnen met typen en komt hier vanzelf wel een logische volgorde in. Soms schrap ik wat maar dat is niet vreemd in de bloggers/schrijverswereld. Soms veranderen je zinnen of verhaal toch iets. Wat wel een grappig feitje is, is dat ik eigenlijk niet per definitie creatief ben maar wel als het op schrijven aankomt. Dan kan ik de meest creatieve stukken tekst schrijven en ook tot ideeën/onderwerpen komen dat ik het bij mezelf wel is afvraag hoe ik hier eigenlijk op ben gekomen. Eigenlijk kan ik het ook niet heel goed uitleggen, het komt er gewoon uit… Haha

 

Hoe komen jullie eigenlijk tot ideeën? En hebben jullie ook bepaalde inspiratiemomenten- of plekken?

Liefs,
Sanne

Author

Ik ben Sanne, ik ben momenteel mijn scriptie aan het schrijven, student @ TMO, blogger van Sannedoo.nl. Op mijn blog deel ik mijn persoonlijke verhalen en passies met de online wereld. Veel leesplezier!

4 Comments

  1. Wat leuk om te lezen! Bij mij komt inspiratie vaak op de meest random momenten of als ik er echt even rustig voor ga zitten. Maar inderdaad, net wat je zegt, wanneer ik stress heb of heel druk ben lijkt het alsof ik geen één idee heb voor een blogpost!

  2. Haha leuk om te lezen dit blog! Leuk dat de blogs er als het ware bij jou gewoon uitrollen 😉
    En wat leuk dat je juist in de gezelligheid inspiratie krijgt haha. Heb je dat ook met studeren, dat je dan beter kunt nadenken als er muziek aanstaat of je buiten de deur werkt? (gewoon even nieuwsgierig haha :P)

    Liefs!

    • Ja studeren doe ik ook het liefst in een drukke ruimte. Klinkt heel typisch maar dan werk ik een stuk sneller en prettiger, haha

Write A Comment

Pin It
Lees vorig bericht:
Photo Diary | eerste foto’s weer na de vakantie

Het is weer tijd voor de eerste Photo Diary na...

Sluiten