0
InGet to know #Sanne

Get to know #Sanne | Veelgestelde vragen aan bloggers

Niet heel erg lang geleden heb ik een nieuw onderwerp geïntroduceerd; Get to know #Sanne, een onderwerp waarbij ik wat over mezelf vertel of waarbij ik vragen beantwoord, zodat jullie mij beter leren kennen. Het is de afgelopen weken nogal druk geweest waardoor ook dit onderwerp een beetje is verwaarloosd. Vandaag deel twee van Get to know #Sanne. Omdat ik ook wel regelmatig vragen krijgen krijg omtrent mijn blog, ga ik hier wat meer op in. Op Trendbubbles kwam ik deze vragen tegen en dit inspireerde mij om hier even wat dieper op in te gaan. Zeker ook nu ik met een nieuw lay-out en een nieuw logo bezig ben! Veel leesplezier 🙂 

Met welke camera film je?

Momenteel film ik eigenlijk nog niet echt. Ik heb bijvoorbeeld het vloggen zelf altijd wat minder gevonden. Waarom? Geen idee.. Ik denk omdat ik me dan altijd afvraag wat hier interessant aan is voor mijn volgers. Vinden ze het wel interessant om naar mijn filmpje te kijken en wat heb ik dan voor interessants te melden? Dat zijn  vragen die mij bezighielden en nog steeds bezighouden. Toch heb ik besloten om heel af en toe wel te gaan vlogen, maar dan alleen wanneer ik wat interessants doe of ik wat ik zelf denk dat voor mijn volgers (voor jullie dus) de moeite waard is om te kijken. Ik zal dus niet veel gaan vloggen maar af en toe. Wel maak ik veel foto’s met mijn Sony spiegelreflexcamera, ik houd van foto’s maken. Vooral het maken van foodfoto’s, detailfoto’s en outfitfoto’s vind ik leuk. Daarnaast maak ik graag culturele foto’s.

Kun je leven van je blog?

Het is voor mij momenteel echt nog een hobby/passie. Ik geniet heel erg van het schrijven, van het contact houden met jullie, van het lezen van jullie comments et cetera. Dat maakt me blij en ik geniet heel erg van mijn blog. Ik vind bet ook heel erg leuk om ermee bezig te zijn, om foto’s ervoor te maken, artikelen te schrijven. En wat ik ook heel erg leuk vind om te zien, is de vooruitgang die ik geboekt heb en die ik zelf ook ervaar. Toen ik begon met mijn blog deed ik maar wat en wist ik niet heel erg goed welke kant ik op wilde met mijn blog. Nu weet ik dat veel beter, zijn mijn artikelen veel krachtiger (vind ik zelf) en is het allemaal veel professioneler. Dat vind ik onwijs leuk om te ervaren. Omdat ik wel verdien met mijn blog twijfel ik er heel erg over om hem in te gaan schrijven bij de Kamer van Koophandel..

Is het niet veel werk, dat bloggen?

Ja het is veel werk, haha. Ik krijg inderdaad regelmatig deze vraag. Maar soms hoor ik mensen ook wel is zeggen dat het ‘makkelijk verdiend is’, ‘dat het chill is om producten/artikelen te ontvangen’ enzovoort. Ja, het is heel nice om producten te mogen testen en te mogen ontvangen, maar het kost ook ontzettend veel tijd, uren en aandacht om dat eerst al te bereiken. Je krijgt namelijk niet zomaar artikelen thuis gestuurd, of je verdient geld met je blog. Degene met je wie je samenwerkt willen weten wat ze aan je hebben en of je blog daadwerkelijk interessant is. Hier zitten veel uren en veel aandacht in om dit te bereiken. Wanneer ik mijn blog up-to-date houd, mijn administratie bijwerk en dat soort dingen, ben ik daar minimaal twee uur per dag mee bezig. En dit dan natuurlijk naast mijn studie, sociale leven, sporten en andere dagelijkse verplichtingen. Het kost dus veel tijd ja! 

Hoe lang blog je al?

Ik blog ongeveer 2,5 jaar. Ik ben begonnen met morewithfashion.nl en na een jaartje ben ik overgestapt op Sannedoo.nl omdat dit voor mij veel persoonlijker is en ik dit veel breder kan trekken. Deze naam past gewoon beter bij mij en bij de onderwerpen die ik schrijf. Ik ben dan ook onwijs trots op deze naam en op mijn blog. 

Weet je nog wat je eerste blogpost was?

Haha nee, eerlijk gezegd niet meer. Vergeleken met de artikelen die ik nu schrijf zal het hoogstwaarschijnlijk heel onprofessioneel zijn geweest. Maar ja, wat wil je ook als je zomaar begint met een blog en nog niet eens weet welke kant je op wilt? Het lijkt me wel grappig om is te kijken wat mijn eerste blogpost was… 

Heb je nooit last van een writersblog?

Oh zeker wel! Er zijn echt wel dagen dat ik “moet” schrijven maar dat er letterlijk geen woord op papier komt. Het heeft dan ook niet veel zin om urenlang naar mijn beeldscherm te staren. Dan ga ik gewoon wat anders doen. Als het die dag helemaal niet lukt dan is dat maar zo. Weer andere dagen heb ik binnen bij wijze van spreken binnen vijf minuten een artikel op papier staan. Welkom in de schrijvers-/bloggerswereld, haha.

Wat is er ooit vreselijk misgegaan met je blog?

Uhm.. Het enige wat ik heb gehad is dat ik van de een op de andere dag al mijn artikelen kwijt was door een wijzing in de lay-out. Ik kon toen echt wel even keihard huilen aangezien echt letterlijk álles kwijt was. Maar wat bleek nou? Door een vinkje bij een instelling te wijzigen had ik al mijn artikelen weer ‘terug. Even goed lezen, Sanne haha. Feitelijk gezien had ik ze nog gewoon maar moest ik ze natuurlijk meenemen naar de andere lay-out (hij was helemaal nieuw en speciaal voor mij ontworpen). Nu kan ik er wel om lachen. 

Wat is je ultieme blogtip?

Mijn ultieme blogtip? Volg vooral mijn ‘eigenwijze advies’ niet op. Nee dat is een grapje hoor! Ik denk dat het vooral belangrijk is dat je blogt over hetgeen wat jij leuk en interessant vindt en wat bij jou als persoon én als blogger past. Laat je inspireren door andere bloggers maar ga niet in hun schaduw staan. Zorg dat je uniek bent, focus op je eigen blog en geniet lekker van het schrijven. EN misschien nog wel de belangrijkste tip: ga niet bloggen omdat je er graag mee wilt verdienen of dat je spullen wilt ontvangen. Deze motivatie gaat je namelijk niet verder helpen met het bereiken van je doelen. En let ook vooral niet té veel op de resultaten (lees: aantal volgers enzovoort). Natuurlijk moet je hier wel enigszins mee bezig zijn maar zorg dat het wel leuk blijft. Wanneer je schrijft vanuit je eigen passie ga je pas resultaat zien, geloof me! 

Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze Get to know #Sanne vinden, en misschien hebben jullie nog wat aan mijn tips? Oh en vergeet trouwens niet om nog mee te doen met de winactie. deze loopt tot en met aankomende vrijdag. Via deze link kun je meedoen.

Liefs,
Sanne

0
1

You may also like

1 Comment

 • irene

  Heel fijn om te lezen dit, ook goed om te zien hoe andere mensen dingen ervaren!

  4 juli 2016 at 10:58 Reply
 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Photo Diary | Vakantie, winkelen, gezonde lifestyle

  Eindelijk weer is tijd voor een Photo Diary. In principe...

  Sluiten