0
InMilan, Sanne on the road, Venice, Verona

Sanne on the road | Milaan, Verona en Venetië

Nou de eerste week van mei ben ik dus gaan touren door Italië met de trein. Eerst Milaan, toen Verona en als laatste zijn we geëindigd in Venetië. Toen ik de film Letters to Juliet keek en het binnenplein met al die lovenotes zag, dacht ik alleen maar; Omygod ik wil naar Verona! Ik appte meteen Anouk (met wie ik naar Italië ben geweest) met een foto van Verona en toen besloten we om sowieso maar daar naartoe te gaan. Uiteindelijk hebben we er voor gekozen om meerdere steden te zien, en Milaan en Venetië waren allebei goede opties.

Milaan

Milaan vind ik echt een onwijs mooie stad qua cultuur (de culturele hoogstandjes, hihi), haar charme, maar ook de manier hoe de Milanezen gekleed zijn. Heel charmant en stijlvol, the way I like it. Ook het eten is perfect verzorgd in Milaan. En natuurlijk het winkelgebied. Zeker voor de echte shopaholics is Milaan dé plek, en dat is ook echt zo! Heerlijke stad. Wij hebben vooral veel cultuur gesnoven en ongeveer heel Milaan gezien in een dag. Met de metro hebben we verschillende delen van Milaan bewonderd. Het enige minpuntje was dat die woensdag het Duomo op de planning stond en dat we niet naar binnen mochten. Met blote benen en armen mag je natuurlijk niet naar binnen. Wat hadden wij? Juist, blote benen en armen (en daarvoor hadden we al issues met de kaartjes. Eerst hadden we een kaartje gekocht voor alleen het museum, maar we wilden ook wel graag de trappen op. Nee, hadden we deze keer dus álleen een ticket voor de trappen en het terras. Heel handig, not). Uiteindelijk zijn we maar naar een ander deel van Milaan gereisd met de metro. 

Verona

Ooooh Verona is zó’n romantische stad. Niet alleen vanwege Romeo & Giulietta, maar ook gewoon om de ambiance en alles. Heel de stad straalt iets romantisch en schattigs uit. Het is geen grote stad, zeker niet vergeleken met Milaan, maar wel echt een fotogenieke stad. Ik heb daar best wel veel foto’s gemaakt met mijn spiegelreflexcamera. Ook in Verona hebben we veel gezien, vooral ook veel gelopen, heerlijk gegeten en wijn gedronken -en Aperol of course. Vooral het pleintje waar de markt overdag ook is, is in de avond erg gezellig en sfeervol. Ook zijn we nog naar Piper geweest. Piper is een bar bovenaan een bergtop wat dé uitgaansclub van Verona zou zijn. Dat vond ik zelf wel een beetje tegenvallen (mensen waren daar vooral heel oud), maar ik vind het wel leuk om daar geweest te zijn. In Verona hebben we vooral genoten van het eten, de wijn, een beetje rondslenteren en toch veel zien en dat soort dingen. De laatste dag hebben we in het park gepicknickt, heel chill met fruit, pizzabrood, koekjes (en oké met bier). 

Venetië

Venetië hadden we allebei al wel is een keer gezien, maar dit paste wel goed in de planning en nog een keer Venetië was prima. Venetië vind ik vooral heel erg leuk om de gondels, de grachtjes en de kleine straatjes. Wel vind ik het wat minder door het tourisme. In Venetië hebben we ‘s avonds vooral veel voor het hostel gezeten met andere mensen (toevallig met Amerikanen die we in Milaan zijn tegengekomen) en die dag erna hebben we met hen ook de andere kant van Venetië een beetje leren kennen. 

SONY DSC

Piazza Del Duomo Milano 

SONY DSC

De architectuur is zo pretty 

SONY DSC

Verona!

13223415_558281704333292_1202643149_o

SONY DSC

Shooting in Verona, haha

SONY DSC

13250476_561146907380105_115720267_n

SONY DSC

Lovewall van Giulietta. Like it!

SONY DSC

SONY DSC

Venetië! 

SONY DSC

SONY DSC

‘Als jij een foto van mij maakt dan maak ik een foto van jou’. Haha 🙂

Ik denk dat jullie wel even voldoende foto’s te bekijken hebben, maar ze zijn het waard. Italië is gewoon onwijs fotogeniek en een heerlijk land. Fijne week nog lieverds!

Liefs,
Sanne

0
11

You may also like

11 Comments

 • Forever38.com (Vera)

  Italië is heerlijk; mijn hart gaat open bij het zien van je foto’s !

  19 mei 2016 at 12:58 Reply
  • sannedoo

   Ben ik helemaal met je eens!!

   22 mei 2016 at 22:10 Reply
 • jeapiebel

  Gave foto’s en het lijkt mij een ervaring om alles hier te mogen meemaken. 🙂

  22 mei 2016 at 10:50 Reply
 • Kirsty

  Leuke foto’s! Het klinkt ook echt als een leuke reis, slim ook om meerdere steden te bezoeken!

  22 mei 2016 at 18:46 Reply
  • sannedoo

   Thanks! En dat was het ook zeker 🙂

   22 mei 2016 at 22:11 Reply
 • Amanda - MindandBeauty

  Wat een fijne blog! Wij hebben een reisje naar Italië in de planning staan – waar ik nog nooit ben geweest (op Rome na, maar dat telt niet haha) – dus ik vind het super leuk om deze foto’s te zien. Nu heb ik helemaal zin in de vakantie 😉

  25 mei 2016 at 20:03 Reply
  • sannedoo

   Wat leuk! Heel veel plezier alvast 🙂

   26 mei 2016 at 09:02 Reply
 • Rosa

  You have got interesting articles here. Your
  blog can go viral, you need some initial traffic
  only. How to get initial traffic?? Search google for: marihhu’s tips

  31 mei 2016 at 00:14 Reply
 • Carina

  Hey! Do you use Twitter? I’d like to follow you
  if that would be ok. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new posts.

  11 augustus 2016 at 17:10 Reply
 • Columbus

  If you are interested in topic: earn online money free unclaimed cash – you should read about Bucksflooder
  first

  12 september 2016 at 15:23 Reply
 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Photo Diary: Eerste twee weken van mei, Italië en projecten

  I’m so sorry guys! Ik wilde al veel eerder weer...

  Sluiten