Search here...
0
TOP
My life

De reden waarom ik blog

De laatste tijd krijg ik wel is de vraag waarom ik blog en of het niet heel veel tijd en energie kost. En waarom ik het zo leuk vind om ‘alles op internet te gooien’. Door deze vragen ben ik gaan nadenken en vind ik het leuk om hier een artikel aan te wijden: De reden waarom ik blog ik en wat ik er nou zo leuk aan vind. En dan natuurlijk ook de vraag of ik er zelf moeite mee heb om veel over mezelf online te zetten. Ik vind het namelijk helemaal niet gek dat mensen zich dat afvragen. Zelf heb ik dat ook wel is gehad en nog steeds als ik een wat gevoeliger artikel online wil zetten vraag ik mezelf af; doe ik dit wel of niet? 

Waarom bloggen mij gelukkig maakt

Ja, bloggen kost tijd en energie en je moet die tijd en energie er ook in steken om eruit te halen wat er in zit. Bloggen maakt mij gelukkig, ik voel me er een ander mens door en ik lach de laatste tijd veel meer. Dat krijg ik ook veel terug van mijn vrienden en familie. ‘Sinds je je blog hebt ben je een heel ander mens. Je lacht weer veel de laatste tijd!’ En dat klopt ook. Schrijven is mijn passie en mijn uitlaatklep. Om het simpel te zeggen: mijn blog is mijn drive, mijn passie en mijn trots. Ik heb iets nodig wat van mezelf is en waar ik goed in ben. Waar ik energie in kan steken en waar ik trots op kan zijn. Daarom ben ik toentertijd ook overgegaan naar de huidige naam van mijn blog. Sannedoo.nl wordt steeds professioneler en dat is ook wat ik wil bereiken. Ik doe gewoon waar ik blij van word. Ik werk sinds kort ook samen met een jong en innovatief bedrijf, Roonle. Binnenkort zal ik hier meer over vertellen! 

Vind je het niet lastig om alles ‘online te gooien’?

Soms wel. Maar dit komt dan voornamelijk omdat het dan bijvoorbeeld een gevoelig onderwerp is waarover ik twijfel. Ik vind het soms best wel eng om open over jezelf te zijn op internet. Een paar jaar geleden uitte ik nooit gevoelens. Ik ben een enorm extravert persoon die veel praat, maar niet over gevoelens. Ik kon mijn gevoelens heel goed achter die gesloten deuren houden! En tegenwoordig deel ik mijn gevoelens met dus heel social media. Ja, dat is inderdaad wel een behoorlijk grote stap. Maar dat zijn dan voornamelijk gevoelens dat ik wel is twijfel of pieker over bepaalde dingen of dat ik onzeker ben over keuzes die ik gemaakt heb. Soms blijft het inderdaad een beetje ‘scary’, maar als ik dan de reacties van jullie lees maakt dat mijn dag weer goed. Op dat soort momenten vind ik wel dat het voelt alsof je elkaar wel redelijk goed kent en alsof je een soort van band hebt met je lezers. En dat is ook de reden dat ik inderdaad dingen ‘online gooi’, haha!

Ik snap dat het voor veel mensen nog steeds een groot vraagteken blijft, maar waarschijnlijk kennen alleen bloggers dit gevoel. Krijgen jullie ook wel is dit  soort vragen van buitenaf?

Liefs,
Sanne

 

«

»

4 COMMENTS

  • Anne-Sterre

    Ik heb ook wel eens zo’n vraag gekregen. Net als jij word ik er ook gewoon blij van als ik lekker voor mijn blog bezig ben. Tekstje schrijven, mooie foto’s erbij maken.. Dan ben ik uren zoet. En happy!

  • Robin Victoria

    Super mooi geschreven !

  • hemant

    goed geschreven

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pingback: Mijn favoriete blogposts van 2015 – Sanne Doo on 21 augustus 2015

Sannedoonl