0
InMy life

Projectleven @ TMO

Ik heb wel vaker van jullie te horen gekregen dat jullie het leuk vinden om blogs te lezen die over mijn studie gaan, dat jullie een beetje mee krijgen wat ik nu eigenlijk allemaal moet doen. Aangezien ik ook voor TMO blog, kan ik het zo mooi een beetje combineren, haha.

De afgelopen dagen zijn we druk bezig geweest met het TA project. In dit project moeten we onderzoeken wat de commerciële aantrekkelijkheid en mogelijkheden zijn van verzorgingsgebied in een modesegment voor een merk. 

Wij doen het in dit geval voor de stad Leiden en voor het merk McGregor. Het is de bedoeling dat we in Leiden gaan onderzoeken of er nog ruimte is voor een ‘spin off’ voor ons gekozen merk. Is er nog ruimte voor het openen van een bepaalde winkelformule, mono-brandstore of shop-in-shop? Of eventueel ruimte voor een bepaald merk in dit gebied?

Zelf vind ik dit echt een heel erg leuk project. Zeker ook omdat je research gaat doen naar een bepaald merk, maar daarnaast ook naar een stad. Zo leer je meer over de desbetreffende stad en kom je meer te weten over het gekozen merk. Je stelt enquêtes op en je gaat daarna de straat op om mensen te ondervragen en dus ook meteen de stad nader te onderzoeken en bekijken.
Ook leer je op deze manier creatiever nadenken en anders naar een merk kijken. Het ene merk trekt namelijk de jongeren aan en het andere merk bijvoorbeeld de doelgroep van de klassieke man rond de veertig jaar. Maar zou je bijvoorbeeld door een ‘spin off’ formule ook meerdere doelgroepen kunnen aanspreken? Op deze manier leer je steeds meer om ‘out of the box’ te denken.

11139508_414986958662768_1893768864_nSwirl tussen het projecten door

Of we alleen maar keihard aan het stressen zijn en opgesloten zitten in ons studentenhuisje? Nee dat nou ook weer niet. Als je alles goed plant en lekker doorwerkt, kan je ook prima even een middagje naar Utrecht en ook een keer lekker eten met elkaar (lees: het projectleven :)) Morgen gaan we de presentatie voorbereiden en het verslag lezen van onze spiegelgroep (twee projectgroepen onderzoeken dezelfde stad maar met een ander deelgebied). Vrijdag is de presentatie en daarna zijn we lekker een weekje vrij. En zaterdagnacht vlieg ik alweer naar Rome!

Vinden jullie dit soort blogs trouwens leuk om te lezen? Dan kan ik het wel wat vaker gaan doen.

Liefs,
Sanne

 

0
0

You may also like

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Nieuwe Nikes

Sluiten