Search here...
0
TOP
Thoughts

Onzekerheid

De laatste tijd krijg ik regelmatig de vraag hoe het komt dat ik zo zeker van mezelf ben. Hoe ik de ‘juiste’ keuzes heb kunnen maken en hoe het komt dat ik altijd zo vrolijk ben. Ik vind het heel grappig dat mensen mij die vraag stellen, omdat ik op sommige momenten helemaal niet zo zeker ben van mezelf. En daarnaast, ik ben alles behalve tevreden met de keuzes die ik gemaakt heb. En waarom ik altijd vrolijk ben? Ja dat is gewoon wie ik ben. Ik ben een heel erg extravert en spontaan persoon, haha.

Ik ben eigenlijk best wel onzeker over veel dingen

Nu ik deze vragen van mensen heb gekregen, durf ik er best wel op in te gaan en eerlijk te zeggen dat ik op een aantal fronten helemaal niet zo zeker ben en dat ik soms heel veel twijfel. Over de keuzes die ik gemaakt heb, over hoe anderen naar je kijken, over mijn blog. Ik bedoel, mijn blog is mijn passie, schrijven is mijn passie, maar het is daarnaast toch altijd de vraag of mensen het wel leuk vinden wat doet. Je bent toch wel je eigen visitekaartje en dat maakt me soms zeker wel onzeker.
Daarnaast ben ik soms onzeker en bang om mensen kwijt te raken, mensen teleur te stellen en gewoon soms ook over mezelf. Soms zie je voor gevoel mensen die er heel goed uitzien en dan kan je best wel twijfelen aan jezelf. Aan de andere kant: wat denken zij over zichzelf? Is “stiekem” iedereen niet een klein beetje onzeker? En is het ook niet goed om juist je zwaktes en onzekerheden te tonen? Ik denk het wel. Daarom zeg ik ook heel eerlijk dat ik echt niet zo zeker ben als ik schijnbaar overkom. Al vind ik het wel heel lief om te horen, haha!

Waarom ik altijd zo vrolijk ben?

Altijd is een groot woord maar ik probeer wel veel te lachen, spontaan te zijn en mensen op een vrolijke en positieve manier te benaderen. Dit omdat ik gewoon zo ben, maar ook omdat het mij een stuk gelukkiger maakt. Als je lachend door het leven gaat maak je het voor jezelf een stuk leuker. Je bekijkt alles een stuk positiever. En het is niet alleen voor jezelf een stuk fijner maar ook voor je omgeving! :))

Je verleden accepteren en ‘move on’

Ik denk dat dit wel een goeie voor ons allemaal is. Hoeveel mensen blijven niet stilstaan bij het verleden omdat ze misschien ‘spijt’ hebben van keuzes? Of willen dat ze het anders zouden hebben gedaan als ze de tijd konden terugdraaien. Maar hey! Je kunt de tijd niet terugdraaien, je kunt je verleden niet uitwissen. Het enige wat je kunt doen, is je verleden accepteren en leven in het hier en nu. Het verleden heeft je gemaakt tot wie je nu bent en dat is goed. Waarschijnlijk zou je een heel ander persoon zijn geweest zónder dat verleden die je misschien graag zou willen uitwissen.

e80a606af351aac7780421f63ce6f135En dat is ook écht waar. Ik heb zelf de afgelopen tijd last gehad van mijn verleden, nachten wakker gelegen omdat ik het over wilde doen. Dat ik andere keuzes gemaakt had en dat ik mij niet had laten leiden door enkel woorden. Maar ik kan het niet overdoen en ik moet het ook niet willen. Mijn verleden heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben en dat is goed zo. Ik ben de laatste twee jaren pas écht mezelf. Het meisje die ik altijd heb willen zijn en wie ik diep van binnen ook altijd ben geweest. Door pijn, verdriet, angst en onzekerheid bouw je soms muren om je heen en dat is zonde. Ik heb dat gedaan en geloof me, je wordt er niet beter van. Zorg gewoon dat je doet waar je gelukkig van wordt en nog belangrijker: ben wie je wilt zijn!

Liefs,
Sanne

«

»

4 COMMENTS

 • Arno

  Goede keuze om een gevoelig onderwerp te plaatsen! Mooi verwoord en vooral fijn om te merken dat je het goed hebt opgepakt en er nu van kan genieten! Ga daar vooral mee door………. met genieten!!

 • Corrie

  Mooi geschreven artikel . Ben trots op je.

 • Jasmine

  Erg mooi en erg waar. Het zou misschien wel makkelijker zijn als het leven een rewind knop had, maar dat zou veranderen wie je bent geworden en ik weet niet of dat wel beter is. Tegen mij zeiden ze: als je je niet goed voelt – forceer dan een lachbui want meestal blijf je er ook in en zie je de dag weer in een vrolijker licht.

  • sannedoo
   AUTHOR

   Dank je! En inderdaad, van een lachbui word je altijd weer een stuk vrolijker :))

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sannedoonl